El jutge creu que la jove de Granollers volia casar-se amb un àrab a Itàlia i anar després a l’Afganistan

El jutge de l’Audiència Nacional (AN) Eloy Velasco ha enviat a la presó als tres presumptes jihadistes detinguts dissabte passat a la província de Barcelona per actuar com a “corresponsals” de l’organització terrorista Estat Islàmic (Daesh) a Espanya per la captació i l’adoctrinament de militants, han informat fonts jurídiques.

Els arrestats –dos cuiners de 32 i 42 anys que treballaven a dos restaurants de Barcelona, un d‘ells jueu, i una dona de 24 que residia a Granollers— han estat imputats per un delicte de col·laboració amb organització terrorista a través de les xarxes socials i un altre d’enaltiment del terrorisme jihadista.

Els tres haurien mantingut contacte a través d’internet amb militants de Daesh a Síria i haurien fet tasques de proselitisme per a la captació de dones que estaven disposades a enrolar-se a les files del Califat.

CASAR-SE AMB UN ÀRAB

La jove detinguda en aquesta operació, Sanae Boughroum, va ser arrestada també el passat 4 d’octubre en una operació conjunta amb les autoritats del Marroc.

Segons fonts jurídiques, es va iniciar a les xarxes socials obertes tot i que a mesura que es va anar radicalitzant va passar a fòrums tancats on compartia la seva ideologia jihadista amb altres dones.

El desembre del 2014 va intentar viatjar a Síria a través de Turquia. En aquella ocasió, segons els investigadors, volia a anar a l’Afganistan amb un home àrab amb el qual pretenia casar-se a Itàlia; la seva parella anterior també es va incorporar a Estat Islàmic.

El jutge Velasco també sospita que van difondre vídeos de contingut jihadista en què apareixia la simbologia d’Estat Islàmic i les seves banderes, així com comentaris favorables a la incorporació a l’organització terrorista.