Presó per un alcalde que empadronava ‘sense papers’ per raons humanitàries

0
alcalde, sense papers
Foto: nouscatalans.cat

La Justícia va encausar l’alcalde l’any 2007 perquè va falsificar padrons a persones migrades ‘sense papers’ per tal d’equiparar els seus drets als de la resta de la població del municipi

Marcel Surià, ex alcalde de Santa Fe del Penedès (Alt Penedès), va ingressar dilluns a presó per haver empadronat sense papers al seu municipi. Surià estava a l’espera que el govern espanyol li concedís l’indult però finalment no s’ha produït, segons informa el digital Xarxa Penedès.

La Justícia va encausar l’alcalde de CiU l’any 2007 perquè va falsificar padrons a persones migrades ‘sense papers’ per tal d’equiparar els seus drets als de la resta de la població del municipi. Surià va admetre al judici que per raons humanitàries va facilitar la documentació que acreditava la seva residència a la població a diver­sos tem­por­ers que havien tre­bal­lat al seu municipi, ja que estaven trav­es­sant “autèn­tics drames personals”.

L’Audiència de Barcelona el va condemnar per facilitar els certificats de residència a les persones en situació irregular, i perquè tenia coneixement que la documentació que li presentaven era falsa. La sentència el castigava amb dos anys de presó, cosa que sense antecedents el permetia eludir la presó. Fa un any, però, el Tribunal Suprem va revisar el cas i hi va afegir tres mesos.