L’Audiència de Lleida ratifica la sentència del Jutjat Penal 1

L’Audiència Provincial de Lleida ha ratificat la sentència del Jutjat Penal 1 que va condemnar un home marroquí en situació irregular a Espanya per conxorxar-se amb tres menors i robar, a punta de navalla l’abril del 2013, en el trajecte de Barcelona a Lleida de la línia regular Barcelona-Santander.

La sentència, a la qual ha tingut accés Europa Press, considera provat que les menors i l’home, aprofitant que la resta de viatgers dormien, van robar a una dona i van extreure de la seva bossa un ‘smartphone’ valorat en 392 euros, la targeta sanitària i 50 euros en efectiu.

La dona es va adonar de com li sostreien els seus efectes i ho va dir al conductor de l’autobús, qui seguidament va trucar als Mossos d’Esquadra perquè acudissin a l’estació d’autobusos de Lleida.

L’home es va situar al costat del conductor exigint-li de manera violenta que parés el vehicle per poder baixar, cosa que el xofer es va negar a fer.

Per poder fugir, l‘acusat va començar a agredir el conductor amb una navalla o objecte semblant mentre les menors es col·locaven al voltant per evitar que els altres passatgers auxiliessin el conductor mentre escapaven.

Un passatger va acudir en defensa del conductor i també va ser agredit per l’acusat amb una navalla.

El conductor de l’autobús, tot i estar ferit i intentar no perdre el control de l’autobús, va poder obrir la porta del vehicle i l’acusat i les menors van fugir, tot i que després van ser localitzats pels Mossos; les tres menors ja van ser condemnades pel Tribunal de Menors.