Amb la segona etapa ha començat l’espectacle

Els pilots Toby Price (KTM) en motos i Sébastien Loeb (Peugeot) en cotxes han estat els vencedors de la segona etapa del Ral·li Dakar 2016, transcorreguda entre Villa Carlos Paz i Termas de Rio Hondo. Després de l’anul·lació de la primera etapa d’ahir, avui ha començat realment l’espectacle, i Price i Loeb són els respectius líders provisionals de la general després d’una jornada dolenta pels pilots de casa, que han tingut problemes i han quedat lluny de les primeres places.

Toby Price ha guanyat en motos sent el més ràpid en una jornada en la qual les males condicions climatològiques han estat protagonistes i en la qual, malgrat ser setzé en el pròleg de dissabte, aconsegueix ser el nou líder de la general per davant de Ruben Faria (Husqvarna) i de Stefan Svitko (KTM).

El mal temps ha provocat que l‘especial hagi estat escurçada però, per sort, finalment no s’ha hagut d’anular. Price s’ha beneficiat de no haver d’obrir camí i ha protagonitzat un bonic cara a cara a distància amb el portuguès Faría, segon a l’etapa a 20 segons. Tercer ha estat Svitko a gairebé minut i mig de l’australià.

Tot i començar bé l’etapa, Joan Barreda (Honda) ha estat setè en aquesta segona etapa a 3:22 de Price i ara és sisè a la general. Així mateix, la millor actuació catalana en aquesta segona etapa en motos ha estat Laia Sanz creuant la meta a la catorzena posició a uns 7 minuts de Price.

Mentrestant, el francès Sébastien Loeb (Peugeot) s’ha imposat en cotxes en aquesta segona etapa demostrant que segueix sabent com guanyar i que en etapes ràpides com la d’aquesta primera presa de contacte, demostra ser un clar favorit per a la victòria final. Gràcies al seu gran pilotatge, ha deixat al seu company d’equip Stéphane Peterhansel a 2:23 minuts, i a 2:38 al rus Vladimir Vasilyev (Toyota).

Stéphane Peterhansel, guanyador d’onze Dakar, cinc d’ells en cotxes, ha estat segon sense ser capaç d’igualar el ritme de Loeb. El veterà Giniel De Villiers (Toyota) ha estat quart a 3:01 de Loeb i Mikko Hirvonen  cinquè, sent el primer pilot de Mini. De fet, el català Nani Roma, qui partia com un dels grans favorits d’aquest Dakar, torna a tenir problemes i avui ha cedit més de 45 minuts a causa d’un tram de fang on s’ha quedat encallat.

En quads el xilè Casale és qui, de moment, marca la pauta vencent en aquesta segona etapa, mentre que en camions els Kamaz s’han vist sorpresos amb la victòria d’etapa del MAN de Stacey. Pep Vila ha arribat a la dotzena posició.