La igualtat a les primàries socialistes obliga a Iceta i Parlon a buscar la complicitat de simpatitzants i agrupacions arreu de Catalunya

“La cosa pinta ben igualada”, reconeixia fa uns dies Miquel Iceta fora de micròfons en relació a les primàries que enfronten l’actual primer secretari del PSC amb l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon. Tant és així que ambdós candidats s’han deixat veure els darrers dies a les diferents festes locals d’alguns municipis, especialment a l’àrea metropolitana, una zona on sembla que Parlon pot tenir més suports que Iceta. Des dels seus comptes a les xarxes socials, un i altre candidat, especialment Núria Parlon -Miquel Iceta aquí compta amb el seu cap de gabinet, Paco Aranda-, no s’han cansat d’anunciar i mostrar les fotografies amb companys socialistes, líders municipals i ciutadans que han ajudat en la recollida d’avals que ha finalitzat al PSC, deixant al primer secretari i l’alcaldessa com únics candidats a les primàries.

La Festa de la Rosa, celebrada el passat cap de setmana a Gavà, va ser l’oportunitat per fer-se visibles entre la militància socialista i arrencar simpaties. Després de mostrat total unitat del PSC en suport de Pedro Sánchez, els analistes asseguren que la vehemència del discurs de Miquel Iceta –“Lliura’ns de Rajoy, Pedro! Per Déu!”– li ha valgut suports del socialisme de base, mentre que Parlon va aprofitar per aproximar-se a la gent, com havia fet aquell mateix cap de setmana a El Prat -on era la festa major- i a Cornellà. Tots tres municipis visitats són del Baix Llobregat, on trobem la primera federació del PSC en nombre de militants -i en pes polític- i una de les més crítiques amb l’actual primer secretari.

Aquesta cerca de la foto i la simpatia amb la militància que sembla mostrar més al seu compte de Twitter Parlon no vol dir res significatiu. Encara queda molt i les diferents agrupacions municipals i comarcals tenen molt a dir, així com les joventuts del partit. La pugna pel lideratge del socialisme català es dirimirà a principis de novembre.