El cotxe autònom del grup PSA anirà des de Vigo fins a Madrid

Si avui esteu realitzant un trajecte entre Vigo i Madrid sapigueu que us podeu trobar amb un cotxe autònom que es mourà sense les ordres d’un conductor, ja que es guiarà gràcies a la infinitat de radars i sensors que equipa. A més a més, si us el trobeu també sereu partícips d’un moment històric ja que és la primera prova legal de cotxe autònom que transcórrer per una carretera espanyola.

La setmana passada explicàvem que la DGT (Direcció General de Trànsit) permetia a partir de ja les proves de vehicles autònoms pel territori espanyol. Doncs bé, el primer en posar-se la medalla és un prototip del PSA Peugeot Citroën que realitzarà el trajecte entre les dues ciutats de forma totalment autònoma. El recorregut serà de 599 quilòmetres i passarà per autovies i autopistes. D’aquesta forma, aquest cotxe autònom de PSA unirà els dos centres de producció del grup que té a Vigo i Madrid.

El cotxe autònom de PSA haurà de regular per si mateix la velocitat adaptant-la als límits establerts de cada via de circulació, així com realitzar avançaments de forma segura i sense interrompre el trànsit.

El futur de la conducció autònoma està aquí al costat, però és realment el que volem? Esteu disposats a perdre el plaer de la conducció?