Primera jornada de la ‘opening season’ de la NBA

0
Pau Gasol tapona Lebron James | FOTO: europapress.com
Pau Gasol - Diari Catala
Pau Gasol tapona Lebron James

Els Bulls es van desfer dels Cavaliers (97-95) en un final d’infart on Pau Gasol va ser decisiu amb un tap, mentre que Detroit va guanyar a Atlanta (106-94) els campions, els Warriors, van apallissar els Pelicans (111-95).

La matinada de dimarts a dimecres ha obert pas a la millor competició de baquetbol del món, la NBA, i els Bulls de Gasol van guanyar, 97–95, amb 19 punts de Mirotic, 18 de Derrick Rose i 17 de Butler. James, per la seva part, va fer 25 punts amb 10 rebots i cinc assistències a la ‘opening season’. El joc va ser dominat per Chicago gairebé des de l’inici, malgrat un quart quart on Cleveland es va posar les piles i va acabar ajustant el marcador.

Amb tres segons que quedaven de joc, el Cavaliers van deixar el partit en les mans de Lebron, dos punts per sota. Gasol va blocar el tir de Lebron James i la posterior jugada la va interceptar Butler. La visió de l’entrenador nou Fred Hoiberg ha revolucionat Chicago, tot i que ara marca el tempo lent de Tom Thibodeau.

“És només un assumpte d’aconseguir a la dreta espaiat,” va dir Gasol, que només va poder fer dos punts en tota la nit. “Evidentment tenim més llibertat ara per jugar, i és més d’un joc de flux, una transició constant. Cada partit podria ser una mica diferent, però tenim abundància d’armes i talent per marcar en una varietat de maneres.”

Detroit dona la sorpresa a Atlanta

A la resta de partits, Detroir va guanyar a la pista d’Atlanta (106-94) amb 21 punts de Caldwell Pope i 18 punts i 19 rebots de Andre Drummond. D’altra banda, els campions de la NBA, els Warriors, es van desfer amb facilitat dels New Orleans Pelicans per 111-95 amb 40 punts del canoner Stephen Curry, mentre que per New Orleans va destacar Anthony Davis amb 18 punts i 6 rebots.