Primeres imatges dels nuclis Pascal en GTC Taiwan 2015

  0
  Primeres imatges dels nuclis Pascal en GTC Taiwan 2015
  Nucli Pascal

  Primeres imatges dels nuclis Pascal en GTC Taiwan 2015El nou nucli Pascal sabem que va a ser el successor de l’actual nucli Maxwell

  Nvidia ha donat a conèixer les primeres imatges de la qual serà la seva nova targeta gràfica, Pascal, en una conferència duta a terme en l’esdeveniment GDC Taiwan 2015, i en les quals es pot entrellucar una disposició del nucli gràfic bastant similar a la qual Fiji XT tenia al moment del seu llançament al mercat però amb quatre xips de memòria HBM2, la qual cosa ens comença a donar una idea de les possibles capacitats de la memòria de la nova targeta.

  El nou nucli Pascal sabem que va a ser el successor de l’actual nucli Maxwell i fins ara solament havíem vist una imatge del prototip de la placa on s’anava a fabricar. Però els prototips es dissenyen per testeo, no és el que generalment acaba arribant al mercat. Aquest prototip permetia visualitzar com seria la implementació de la memòria HBM en la qual seria nova gràfica. Però ha estat durant l’esdeveniment GDC 2015 celebrat a Taiwan que han aparegut per primera vegada les imatges de la qual va a ser la implementació definitiva del nou xip de Nvidia durant una presentació duta a terme pel Vice President d’Enginyeria i de Solucions de Sistemes Marc Hamilton.

  Primeres imatges dels nuclis Pascal en GTC Taiwan 2015

  Encara que aquesta implementació fa més referència a les quals seran les gràfiques destinades a servidors i entorn HPC, és clar que el xip destinat al públic majoritari no va a ser molt diferent de la implementació que podem veure en la imatge d’a dalt, en la qual podem veure una disposició dels components molt similars a la qual va fer AMD amb el seu nou nucli Fiji, amb quatre grups de memòria HBM2 envoltant el nucli gràfic, la qual cosa significa que quant a quantitat de memòria gràfica disponible en la targeta podríem oscil·lar entre els 16 GB per a les versions destinades al mercat generalista i els 32 GB en les versions destinades al mercat professional i de servidors.

  També podem apreciar que el nucli gràfic és lleugerament major en superfície que el de Fiji d’AMD, la qual cosa té bastant sentit atès que suposem que comptarà amb 17 mil milions de transistors, aproximadament el doble dels quals explicava l’actual nucli Maxwell i malgrat estar fabricat en el nou node de fabricació 16 nm FinFET+ de TSMC tot això ocupa bastant espai.

  També sabem que Nvidia dió per finalitzat el disseny de Pascal el passat mes de Juny i ja s’han albirat els primers samples que han sortit de TSMC cap a les instal·lacions de proves de Nvidia. Ara ja no queda més que esperar.