El procés català, a la portada de Politico.eu

0
Catalunya portada Politico
Catalunya, a la portada de Politico.eu

El prestigiós mitjà internacional entrevista Carles Puigdemont i Inés Arrimadas per analitzar el full de ruta català

El primer viatge oficial del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va ser a Brussel·les, la setmana passada. La intenció era enviar el missatge de que la futura Catalunya independent passa per la Unió Europea. Així ho va intentar traslladar Puigdemont als líders polítics i diplomàtics que van acceptar reunir-se amb ell.

La visita a la capital belga va servir també, però, per explicar el procés als mitjans internacionals. Un exemple és l’entrevista que va mantenir el president amb Politico.eu, l’edició europea del prestigiós mitjà nord-americà Politico. En l’article que aquest digital publica aquest dilluns, s’analitza el full de ruta dels independentistes, contraposant-lo als arguments de l’Estat i posant-lo en context.

A l’article, titulat “El pla de sortida català”, s’explica que Puigdemont considera que Catalunya esta fent la seva sense dependre de Madrid. “No estem esperant res. Estem prenent decisions”, manifesta el president que considera que Catalunya “no dependrà mai mes” de l’Estat. En aquest sentit, l’article repassa també la consulta, del 9N, “invalidada” pel Tribunal Constitucional, i els resultats del 27S, destacant el fet que els “els partits secessionistes, incloent el centredreta de Convergència, partit de Puigdemont”, van obtenir només el 48% dels vots, tot i que tenen majoria absoluta al Parlament.

 

Adéu to Europe?

Amb aquest titolet que combina el català amb l’anglès, l’article, escrit pels periodistes Stephen Brown, Hans Von der Burchard i Diego Torres, es qüestiona si una Catalunya independent seguiria formant part de la Unió Europea, un dels aspectes que més preocupa als analistes i lectors internacionals.

Per tractar el tema, Politico.eu destaca els arguments de l’oposició, amb especial atenció a Ciutadans, partit del que destaca es va fundar a Barcelona i el líder del qual, Albert Rivera, és català. També parlen els autors de l’article de la líder del partit a Catalunya, Inés Arrimadas, destacant d’ella que va néixer a Andalusia i va arribar a Barcelona quan era una nena. “No volem sortir de la Unió Europea ni per cinc minuts”, va comentar Arrimadas a Politico amb motiu d’aquest article.

Per la seva banda, de Puigdemont destaquen el seu convenciment de que la UE faria un esforç d’integrar Catalunya a la Unió igual que estan fent campanya per a que el Regne Unit es quedi.  “No veig cap raó per la qual Europa no ha de fer el mateix esforç que s’està fent ara per convèncer el Regne Unit per a romandre a Europa”, expressa el president català en aquesta entrevista.

L’article, que també dona veu a la resta de forces -PP i PSC-, així com destaca el recolzament que el govern català rep de “l’esquerra radical independentista”, en referència a la CUP, és una mostra de que el tema del procés sobiranista català té interès per als mitjans internacionals, especialment a Europa, que encara, això sí, ho mira amb distància.

 

Compartir
Article anteriorXoquen tres camions de transport de material explosiu a Girona
Article següentVIDEO | Europa des dels ulls dels nens
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]