Processador Android de Google

  0
  Processador Android de Google | Diari Català

  Processador Android de Google | Diari Català

  Google vol ‘copiar’ el xip de l’iPhone per dissenyar els seus propis processador Android.

  Segons The Information, Google vol que els fabricants de processadors segueixin les seves instruccions per a tenir processador Android tan eficient com els d’Apple. Google vol incorporar processadors tan potents com els d’Apple en els dispositius Android per homogeneïtzar l’experiència dels usuaris.

  Google hauria iniciat converses amb els fabricants de xips per que treballin amb ells en l’estandardització dels processadors, sobretot dels mòbils de gamma alta, amb l’objectiu de fer-los més competitius. Segons un informe de The Information, Google vol assemblar-se una mica més a Apple en el fet que els fabricants puguin tenir un processador Android tan potent com el A9 de forma general.

  Google vol aconseguir una estandardització en el funcionament d’Android, encara que aquests siguin de diferents fabricants. El seu objectiu és fer que, com Apple, mòbils i tauletes de cada gamma amb les mateixes prestacions, així com succeeix amb iPhones i iPads.

  Les negociacions inclouen la necessitat d’incorporar una manera més sofisticada per al processament d’imatges capturades amb la càmera, que permetria que els equips tinguessin característiques, com captura ràpida i l’habilitat d’estar gravant constantment, enviant imatges i vídeos d’automàticament al núvol de Google.

  Google vol que els dispositius que plantin cara a l’iPhone, incorporin més memòria de processament i que tinguin alguna cosa similar al processador M9 d’Apple, ara incorporat dins el A9 en els mòbils iPhone 6S i 6S Plus, per millorar la monitorització dels sensors i poder tenir una característica com Siri, que sempre estigui activa esperant l’anomenat dels usuaris.

  El principal obstacle per a Google per fabrica els processador Android, és que els marges de benefici que les marques tenen sobre els dispositius Android no són espectaculars, per això utilitzan xips menys poderosos i menys costosos.  El lloc web no creu que sigui senzill convèncer a productors de xips com Qualcomm o Mediatek a incorporar tecnologia de tercers quan ells tenen les seves pròpies patents a oferir a les marques.

  L’interès a homogeneïtzar els xips dels seus dispositius més importants és un intent per plantar cara a l’iPhone que, en cas de no aconseguir, l’empresa podria portar-ho acabo per una altra via: obligant als pròxims fabricants de Nexus a complir les seves expectatives pel que fa a la potència dels xips, amb la il·lusió que l’experiment li surti bé i les grans empreses vulguin seguir els seus passos.