Un equip d’enginyers de la Universitat de Zhejiang i de la Universitat d’Hangzhou Dianzi a la Xina ha desenvolupat el processador Darwin, un processador neuronal el funcionament està inspirat en el cervell humà

Processador Darwin, funciona com un cervell humà | Diari CatalàEl processador Darwin és una Unitat de Processament Neuronal (NPU per les sigles en anglès), un hardware neuromòrfic basat en les xarxes neuronals d’impulsos.

Es tracta d’un tipus de xarxes neuronals artificials que es caracteritzen per la seva capacitat per processar la informació d’una manera molt realista, de manera similar a com ho fan els cervells biològics.

Les xarxes neuronals artificials s’apliquen per al reconeixement de patrons, el control automàtic, el processament de senyals, el sistema de suport de decisions i la intel·ligència artificial.

El Processador Darwin que han desenvolupat aquests investigadors té com a objectiu processar la informació d’una forma molt més ràpida que els tradicionals. Darwin proporciona acceleració de hardware d’algoritmes intel·ligents, amb domini d’aplicació de recursos limitats en petits dispositius de baixa potència.

Processador Darwin, funciona com un cervell humà | Diari CatalàEl processador Darwin neuromòrfic ha estat fabricat en 180 nm per un procés CMOS estàndard i suporta un màxim de 2.048 neurones, més de 4 milions de sinapsis i 15 possibles retards sinàptics diferents.

Compta amb moltes configuracions: es pot ajustar la topologia de la xarxa neuronal artificial i els paràmetres de les neurones i les sinapsis. Gràcies a aquesta flexibilitat de configuració, es pot utilitzar per implementar tot tipus de funcionalitats que necessiti l’usuari.

Les seves aplicacions possibles inclouen sistemes de hardware intel·ligents, robòtica o interfícies cervell-ordinador, entre altres possibilitats.

El processador Darwin es correspon amb un prototip d’interfície cervell-ordinador que té la capacitat de registrar i interpretar en temps real els senyals procedents d’un sistema d’electroencefalograma. Així, depenent dels pensaments de l’usuari, la pilota es dirigeix ​​a l’esquerra o a la dreta en l’entorn virtual.