Proclamen a Barcelona l’orgull de ser espanyols

0
Ricardo Álvarez-Espejo - Diari Català
Ricardo Álvarez Espejo amb el president d'Aragó

Álvarez-Espejo, Jorge Fernández i Llanos de Luna presideixen el Dia de la Immaculada

L’inspector general de l’Exèrcit, el tinent general Ricardo Álvarez-Espejo, ha proclamat durant la celebració militar del Dia de la Immaculada a Barcelona “l’orgull de ser espanyols i estar al servei d’una societat tan exemplar”.

Durant l’acte que ha presidit aquest dimarts al Quarter del Bruc, que se celebra cada any, Álvarez-Espejo ha ressaltat el paper d’històrics militars catalans, entre els quals hi ha el general Prim, del qual ha destacat el seu “paradigma de lideratge“.

També ha dedicat una menció especial per als soldats que han mort en servei i que estan desplegats en missions a l’estranger, abans d’acabar la seva elocució proclamant ‘Viva España, viva el Rey i viva la Infantería’.

També hi ha intervingut el coronel cap del Regiment, Rafael Morenza Tato, que en prendre la paraula ha declarat que “tot enemic d’Espanya va saber, sap i sabrà el que és capaç de fer un fill de la pàtria per salvar l’honor” de la bandera.

Prego a la Immaculada i a la Mare de Déu de Montserrat que guiïn i protegeixin les nostres conductes al servei d’Espanya i dels espanyols“, ha dit Morenza, que ha ressaltat l’orgull de Catalunya i l’orgull d’Espanya per Barcelona.

Ha sostingut que la bandera nacional representa la pàtria i que és molt difícil trobar als museus banderes espanyoles guanyades pels enemics, perquè els soldats espanyols “sempre l’han defensat a mort”.

CONDECORACIÓ A ENRIQUE LACALLE

L’Exèrcit ha condecorat diversos membres del regiment i també Enrique Lacalle –actual president del Saló de l’Automòbil i membre del consell d’administració de Fira de Barcelona–, pel seu constant suport a la Inspecció General de l’Exèrcit.

Hi han assistit el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz; la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna; el subdelegat a Barcelona, Emilio Ablanedo; el fiscal superior de Catalunya, Jose María Romero de Tejada, i el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, entre altres.

BRINDIS PEL REI

En el brindis posterior, el ministre ha ressaltat la rellevància de l’acte d’aquest dimarts: “És molt important per tots els que ens sentim profundament espanyols en aquesta estimada terra catalana”.

Jorge Fernández Díaz ha brindat pel rei Felip VI, “el primer infant i primer soldat d’Espanya”.