Programes per testejar, monitoritzar el rendiment del PC

  0
  Programes per testejar, monitoritzar el rendiment del PC

  Programes per testejar, monitoritzar el rendiment del PC

  En Diari Catala volem oferir-vos sempre el millor i per això hem reunit els programes que són imprescindibles per tenir en l’ordinador

  Ja siguin para monitoritzar les temperatures, fer proves d’estabilitat per comprovar que tot funciona correctament o simplement per passar algun benchmark i saber que puntuació obtenim amb els nostres components.

  Programes per comprovar l’estabilitat de l’ordinador

  Prevalgui95.

  Programa que carrega de treball tots els nuclis del processador posant-los al 100%, també té l’opció de carregar de treball a la memòria RAM, a més compta amb l’opció de decidir quants nuclis volem estressar. Es recomana l’opció Blend per al seu ús que ha de ser, com a mínim de 12 hores per assegurar-se ben que nostre PC és estable, encara que el recomanable són 24 hores.

  Descarregar Prevalgui95 per Windows 32-Bits.
  Descarregar Prevalgui95 per Windows 64-Bits.
  Descarregar Prevalgui95 per MacOSX.
  Descarregar Prevalgui95 per Linux 32Bits.
  Descarregar Prevalgui95 per Linux 64Bits.

  OCCT.

  Són les sigles de OverClock Checking Tool i és un complet programa amb el qual podem comprovar també l’estabilitat del sistema podent seleccionar diverses opcions com només CPU, CPU + RAM o només RAM, inclou a més els motors de CPU-z i HW-Monitor per al mesurament de dades, també ens dóna l’opció de mostrar els resultats en una còmoda gràfica.

  Descarregar OCCT.

  Programes per comprovar el nostre disc dur i veure els possibles errors que pugui tenir.

  HDTune.

  Senzill programa amb el qual podem fer diverses proves al nostre disc dur com realitzar un test de rendiment, comprovar la temperatura o fer un escàner i veure si tenim sectors danyats. Aquesta disponible en dues versions, una senzilla gratuïta i una altra denominada HDTune Pro que és de pagament.

  Descarregar HDTune.
  Descarregar HDTune Pro (Versió de prova).

  CrystalDisk Info.

  Un altre software dedicat a comprovar el nostre disc dur tant a nivell de temperatures, estat S.M.A.R.T, versió del firmware instal·lat, interfície usada…

  Descarregar CrystalDisk Info.

  CrystalDisk Mark.

  Amb aquest programa es poden realitzar proves de rendiment al disc dur mostrant-nos els resultats com a velocitat de lectura o escriptura i comprovar que tot aquest en ordre.

  Descarregar CrystalDisk Mark.

  FurMark.

  És un programa amb el qual podem posar al màxim nostra targeta gràfica per comprovar que funciona correctament, inclou diverses opcions com personalitzar la resolució i filtres del test, monitoritzar la temperatura, etc.

  Descarregar FurMark.

  3DMark

  La nova versió del programari més popular per mesurar el rendiment gràfic del PC.

  Descarregar 3DMark.

  3DMark 11.

  El programa pels benchmark de targetes gràfiques, aquesta versió està especialment destinada a ser usada sota DirectX11 i comprovar la nostra puntuació.

  Descarregar 3DMark 11.

  3DMark Vantage.

  Específic per DirectX 10 amb el qual comprovar el rendiment i estabilitat de la nostra targeta gràfica.

  Descarregar 3DMark Vantage.

  Unigine Heaven Dx11.

  Potent benchmark per a targetes gràfiques que inclou suport per DirectX 11, de fet va ser el primer a fer-ho avançant-se a Futuremark, inclou la tecnologia tessellation amb la qual aconsegueix entorns molt realistes. També és possible usar-ho com a test d’estabilitat.

  Descarregar Unigine Heaven Dx11

  Catzilla.

  Catzilla és una aplicació per fer benchmarks a targetes gràfiques, similar a 3DMark o Heaven Benchmark. Aquest programa també ens suggereix algunes recomanacions per aconseguir una configuració òptima.

  Descarregar Catzilla

  MSI Kombustor.

  Programa específic del fabricador MSI similar al FurMark amb el qual podem comprovar si la nostra targeta gràfica és completament estable, inclou funcions com monitoreig de temperatures i personalització del test.

  Descarregar MSI Kombustor.

  MSI Afterburner

  Eina de MSI destinada al Overclock de la targeta gràfica encara que també inclou funcions com a monitoratge de les temperatures, benchmark, prova d’estabilitat basada en FurMark o mesurador de FPS en els jocs.

  Descarregar MSI Afterburner

  EVGA Precision.

  Eina especifica del fabricador EVGA pel overclock de les seves targetes gràfiques, a més té l’opció de crear diversos perfils de Overclock, monitoreig de temperatures, compatibilitat amb la pantalla LCD dels teclats Logitech i molt més.

  Descarregar EVGA Precisió.

  TriXX.

  Programa del fabricador Sapphire que permet el Overclock en gràfiques AMD Radeon, s’ha arribat a superar la freqüència d’1Ghz en el core gràcies a aquest programa, xifra que MSI Afterburner o EVGA Precisió no deixen seleccionar.

  Descarregar TriXX

  Programes per testejar la memòria RAM.

  MemTest86.

  MemTest86 és el programa per excel·lència per testejar la memòria RAM, únicament n’hi ha prou amb gravar la imatge ISO i arrencar amb ella per accedir a MemTest86.

  Descarregar MemTest86 per Windows.
  Descàrrega MemTest86 per Linux.

  Informació a fons sobre el nostre ordinador, temperatures, voltatges, velocitat dels ventiladors, RAM, Sistema operatiu, placa base…

  CPU-z.

  Senzill programa amb el qual podem accedir a tota la informació del nostre processador incloent la seva velocitat i voltatge, model de placa base, marca, model i velocitat de la memòria RAM, targeta gràfica…

  Descagar CPU-z.

  GPUz.

  Igual que CPU-z, en aquesta ocasió ens ofereix tots els detalls de la targeta gràfica que tenim instal·lada en el nostre equip i a més d’unes gràfiques que ens mostra la temperatura, velocitat del nucli i memòries, velocitat del ventilador i molt més.

  Descargar GPU-z.

  HW-Monitor.

  Excel·lent programa i gratuït que ens mostra les temperatures del processador, targeta gràfica, placa base, discos durs, velocitat dels ventiladors, voltatges de la font d’alimentació, etc. Tot això mitjançant una senzilla interfície amb visualització de la temperatura en temps real, la mínima i la màxima aconseguida.

  Descargar HW-Monitor.

  També està disponible una versió denominada PRO de pagament que ofereix millores quant a monitoratge remot, generació de gràfiques, sensors en la barra d’eines i suport per a control PWM.

  Descargar HW-Monitor Pro (Versión de prueba).

  Open Hardware Monitor.

  Programa molt similar a HW-Monitor que ens mostra les temperatures de funcionament de la CPU, gràfica, placa basi, discos durs… A més ens permet afegir un gadget en l’escriptori.

  Descargar Open Hardware Monitor

  CoreTemp.

  Senzill programa que mostra la temperatura del processador, així com el model, velocitat, revisió i temperatura màxima.

  Descargar CoreTemp

  AIDA64.

  Successor del famós i aclamat Everest, inclou multitud d’opcions per mostrar-nos la informació del nostre ordinador tant a nivell de Hardware com de Software.

  Descarregar AIDA64 (Versió de prova).

  SiSoft Sandra.

  Complet programa similar a AIDA64 que a més inclou una àmplia gamma de benchamarks per al nostre ordinador.

  Descarregar SiSoft Sandra (Versió de prova).

  SpeedFan.

  És un petit programa amb el qual podem monitoritzar totes les temperatures, variar velocitat dels ventiladors, comprovar l’estat del disc dur…

  Descarregar SpeedFan.

  Programes per benchmarks.

  Als ja esmentats 3DMark 11, 3DMark Vantage i Unigine Heaven afegim a la llista PCMark7. Un programa amb el qual podem testear i comprovar el rendiment del nostre ordinador per així poder comparar-ho amb uns altres.

  Descarregar PCMark 7 Edició Bàsica.

  CINEBENCH.

  Amb aquest programa serem capaços d’avaluar el rendiment del nostre ordinador però d’una forma diferent, mitjançant l’ús de renderizat en 3D, el programa es divideix en dues proves, una per al processador i una altra per a la targeta gràfica.

  Descarregar CINEBENCH

  SuperPI.

  Programa que calcula una quantitat determinada a triar de nombres decimals PI, serveix tant per realitzar benchmark com per a una prova d’estabilitat, encara que para això últim es recomana posar un nombre elevat d’operacions.

  Descarregar SuperPI.

  També us oferim la possibilitat de descarregar els drivers tant per a targetes gràfiques Nvidia com para AMD als següents enllaços.

  Drivers per a targetes gràfiques Nvidia.
  Drivers per a targetes gràfiques AMD.

  I fins aquí arriba la nostra recomanació quant a programes imprescindibles per tenir en el vostre ordinador. Tens dubtes? Pregunta en el nostre fòrum especialitzat en Hardware.