Google s’associa amb Levi ‘s per posar en marxa una iniciativa anomenada Project Jacquard, projecte que té la finalitat de fabricar teixit intel·ligent per confeccionar roba tàctil i interactiva.

A través d’aquest Project Jacquard, Google i Levi s volen fer de la roba un suport més que permeti la interacció tàctil amb els dispositius electrònics.

Project Jacquard, la roba intel·ligent de Google | Diari CatalàS’estan produint material tèxtil en telers industrials en què es combinen fibres conductores d’aliatges metàl·lics amb fils naturals i sintètics com el cotó, el polièster o la seda. D’aquesta manera, la fibra té una consistència prou fort per a ser manipulada a escala industrial.

Els fils conductors que s’implementaran en aquest tipus de roba es poden utilitzar en parts concretes d’una peça de la grandària desitjada per crear una superfície interactiva en àrees determinades. A més, en el Project Jacquard també s’han dissenyat uns components electrònics petits i discrets, no més grans que el botó d’una jaqueta, que es poden integrar fàcilment en les peces i que permeten unir les fibres conductores amb connectors i circuits.

Project Jacquard: Roba tàctil de Google i levis

Project Jacquard, la roba intel·ligent de Google | Diari CatalàActualment s’estan produint material tèxtil en telers industrials en què es combinen fibres conductores d’aliatges metàl·lics amb fils naturals i sintètics.

En incorporar aquests components addicionals es fa possible la interacció tàctil de la peça amb dispositius electrònics, ja que permet captar els gestos realitzats sobre el teixit i transmetre’ls sense fils a un terminal connectat. Així, l’usuari podrà connectar-se a Internet, a aplicacions o a les funcions del telèfon mòbil.

Project Jacquard, la roba intel·ligent de Google | Diari CatalàPer poder programar la roba connectada elaborada amb aquest teixit intel·ligent, Google posarà a disposició dels desenvolupadors una plataforma amb protocols de comunicació, aplicacions i serveis en el núvol mitjançant els quals es podrà configurar la fibra tèxtil.

Els fils conductors de Project Jacquard es poden elaborar com les teles normals en qualsevol fàbrica tèxtil del món, i el seu cost de producció és competitiu i eficient, segons afirma la companyia de Mountain View. Google encara no ha mostrat cap aplicació concreta i no se sap quan arribarà la fibra conductora al mercat.

Project Jacquard, la roba intel·ligent de Google | Diari CatalàA qui li agradaria utilitzar una d’aquesta roba intel·ligent? Don