Project X-Ray la nova demo de Microsoft HoloLens

  0
  Project X-Ray la nova demo de Microsoft HoloLens

  Project X-Ray la nova demo de Microsoft HoloLens

  Microsoft va presentar el seu nou concepte d’hologrames i realitat augmentada, basat en HoloLens

  Sabíem que HoloLens era un dels projectes d’aquests als quals Microsoft té especial afecte i els dóna un buit en cada conferència per demostrar les seves possibilitats. L’última, i que per descomptat reafirma la seva aposta com a projecte de futur dins de la companyia i de cara al mercat, ha estat la posada en escena de Project X Ray, una demostració real de les possibilitats de HoloLens a través de la realitat augmentada i els hologrames en forma de videojocs.

  Project X-Ray la nova demo de Microsoft HoloLens

  Més que un joc com a tal, Project X-Ray és un concepte de “Realitat Barrejada” (o Mixed Reality, com la flama Microsoft) on es mostren imatges tipus holograma en temps real, o un “holograma vestible com el guant usat en la demo per eliminar als enemics sortints de la paret.

  L’ús de HoloLens per a videojocs, tal com ha mostrat la companyia en l’esdeveniment de presentació dels nous dispositius de hardware de la casa, té certa fortalesa per sobre d’altres solució: no necessita un telèfon, no porta cable, no necessita anar connectat a un PC... és a dir, l’escenari ideal per a un dispositiu que presumeix de potenciar la realitat augmentada donant total llibertat de moviments a l’usuari de HoloLens.

  [quote]Els hologrames es comporten com un objecte més en l’entorn[/quote]

  El video no necessita major explicació:

  Tal com hem pogut veure, el potencial de HoloLens amb aplicacions com Project X-Ray, que projecta un videojoc d’acció en realitat augmentada, funciona amb relativa soltesa -en l’escenari controlat per Microsoft per a la seva presentació-, encara que lògicament encara és complicat veure el futur d’aquest dispositiu al mercat sense el suport d’ambdues parts del mercat. De moment, i per fer més curta l’espera, el kit de desenvolupament arribarà a un preu de 3000 dòlars a principis de 2016, i serà quan els desenvolupadors demostraran les possibilitats del dispositiu.

  Project X-Ray és ara com ara solament una idea que bé podria materialitzar-se en el futur o bé, quedar solament en això. Però la demostració de la tecnologia no deixa de ser interessant per portar un pas més lluny el que s’havia vist de HoloLens fins ara (encara que si es tracta de “demostrar tecnologia”, tots sabem que Microsoft té cert historial no gaire alegre).

  La versió per a desenvolupadors de HoloLens costarà USD $3.000 i estarà disponible en 2016.