Propostes teatrals d’aquest any a Barcelona

0
Testimoni de càrrec | Diari Català
Foto: Martí E. Berenguer- Testimoni de Càrrec

Lolita Flores, Núria Espert, Joan Pera, Eduard Fernández, Pablo Derqui, Nora Navas i Míriam Iscla seran els protagonistes teatrals del 2016 a Barcelona

Al Teatre Lliure, destaquen les reposicions de la premiada ‘El rei Lear’, amb Núria Espert, fins al 31 de gener; així com ‘El curiós incident del gos a mitjanit’, de Mark Haddon dirigida per Julio Manrique –entre maig i jny–, i ‘Dona no reeducable’ –al juny–, amb Míriam Iscla.

En aquesta sala es farà al febrer ‘Invernadero’, de Harold Pinter, dirigida per Mario Gas, amb Gonzalo de Castro i Tristán Ulloa; durant el mateix mes en què Toni Servillo posarà veu a ‘La parola canta’.

En aquest teatre hi haurà també Alberto San Juan i Guillermo Toledo amb ‘El rey’, d’Alberto San Juan; Ramon Madaula, Jordi Bosch i Mercè Sampietro amb ‘A teatro con Eduardo’, d’Eduardo de Filippo.

Al Teatre Goya de Barcelona es farà de febrer a maig ‘L’Avar’, de Molière, amb versió de Sergi Belbel i direcció de Josep Maria Mestres i interpretació de Joan Pera; aquesta sala reposarà al maig ‘La plaça del Diamant’ amb Lolita Flores i direcció de Joan Ollé.

Cesc Gay tindrà fins a finals de gener en cartell al Romea el seu debut teatral ‘Els veïns de dalt’, amb Carme Pla i Àgata Roca; i prendrà el relleu a la sala Eduard Fernández amb ‘Panorama des del Pont’, d’Arthur Miller.

Ángela Molina i Emilio Gutiérrez desplegaran en aquesta sala d’abril a maig ‘César y Cleopatra’ amb direcció de Magüi Mira; i Pablo Derqui interpretarà ‘Els cors purs’, dirigit per Oriol Broggi.

Precisament, la seva companyia, LaPerla 29, estrenarà també aquest 2016 a la Biblioteca de Catalunya ‘Dansa d’agost’, de Brian Friel amb direcció de Fran Utzet i interpretació de Màrcia Cisteró, Marta Marco, Òscar Muñoz, Nora Navas i Albert Triola.

A La Villarroel, començaran la temporada Emma Vilarasau i Jordi Boixaderas amb ‘Infàmia’, de Pere Riera, que seran rellevats a l’abril per Fran Perea i Toni Acosta amb ‘La estupidez’, dirigida per Fernando Soto, mentre que Pau Roca i Abel Folk representaran ‘Smoking room’ sota les ordres de Roger Gual.

El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) tindrà entre les seves grans apostes de l’any ‘El professor Bernhardi’ al febrer, amb direcció de Xavier Albertí i interpretació de Lluís Homar, Joel Joan i Pep Cruz, així com ‘Victòria’, de Pau Miró, amb Emma Vilarasau, Joan Anguera, Mercè Arànega, Pere Arquillué i Jordi Boixaderas.

Teatre Musical

El Teatre Coliseum començarà l’any amb els deu anys del ‘hip hop’ de Brodas Bross; el Teatre Borrás apostarà pel retorn de Carlos Latre i l’estrena de Bertin Osborne i Paco Arévalo ‘Por humor al arte’, mentre que el Tívoli tornarà a acollir el nou espectacle ‘Nacidos para bailar’ de Los Vivancos.

Quant a musicals, el Teatre del Raval oferirà aquest 2016 com a aposta ‘Testimoni de càrrec’, d’Agata Christie, amb direcció de Pepa Calvo i interpretació de Pep Martínez, Munsta Tur, Empar López i Jordi Coromina.

Aquest és l’elenc previst per al 2016 a falta de les produccions que exhibeixin festivals tan destacats per a l’escena barcelonina com el Festival Grec –essencialment teatral, tot i que també circense, musical i de dansa–.