Protecció Civil rep 152 trucades per vent, la majoria del Baix Llobregat i Barcelona

0
vent
Foto: Europa Press

Els Bombers han rebut 101 avisos per incidències causades pel vent fins a les 10 de la nit

 

Protecció Civil ha rebut fins a les 21.00h d’ahir 152 trucades relacionades amb l’episodi de vent que assola part de Catalunya, més de la meitat des de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La majoria d’avisos s’han produït a la demarcació de Barcelona, concretament al Baix Llobregat i al Barcelonès.

Els Bombers de la Generalitat, de la seva banda, han rebut 101 avisos per incidències relacionades amb el fenomen fins a les 22.00 h. Per municipis, les trucades al 112 s’han fet des de Barcelona (37), Viladecans (12) i Sant Boi de Llobregat (10). L’Ajuntament de Barcelona ha activat el Pla Bàsic d’Emergència per ventades, com també ho ha fet Sant Boi de Llobregat.

Es recomana tancar i assegurar portes i finestres, baixar persianes i recollir tendals, retirar testos de finestres i balcons i revisar els elements fixes. També es recomana tenir cura dels vehicles aparcats al carrer ja que el vent pot fer caure les motos o algun element de mobiliari urbà. I es recorda que al carrer és convenient allunyar-se de cornises, murs i arbres i prendre precaucions davant d’edificacions en construcció o en mal estat.