La protesta dels aficionats de l’Espanyol contra TV3 que es va fer viral

0
L'Espanyol disputant un partit de pretemporada | Foto: RCD Espanyol

L’etiqueta #BastaYaTV3, amb la que aficionats ‘pericos’ protesten per la falta de partits de l’equip a la televisió pública, es va fer ‘trending topic’ aquest dimecres

Una part dels aficionats de l’Espanyol estan farts de TV3. No és nou. Des de fa anys, aficionats -i algun cop fins i tot estaments oficials- han protestat pel “menyspreu” que segons ells fa Televisió de Catalunya (TVC) al segon equip de Catalunya. Aquest estiu la indignació dels aficionats ha estat provocada pel fet que TVC només ha retransmès un partit de pretemporada de l’Espanyol -dos si comptem el que enfrontarà el proper dissabte a l’equip de Quique Sánchez Flores contra l’Everton anglès i que serà retransmès en directe per Esport3-. Dos dels tres partits que l’equip va disputar en la seva gira holandesa van haver de ser seguits… per Persicope! (l’aplicació de Twitter per fer vídeos en directe).

Des de Televisió de Catalunya han donat resposta a les queixes dels aficionats ‘pericos’ argumentant que, quan un equip català juga fora del país, TVC ha de comprar els drets de qui emeti la senyal del partit i, en el cas dels encontres a Holanda, cap cadena els retransmetia, segons les explicacions en una nota oficial de TVC.

Argument semblant ha emprat la televisió pública catalana per explicar que, malgrat havia traslladat un equip a Anglaterra, on l’Espanyol es va enfrontar aquest dimecres al Southampton, no podia retransmetre el partit perquè Sky Sports, qui produeix la majoria dels partits al Regne Unit, estava emeten a la mateixa hora l’amistós entre Barça i Leicester. Farts de les explicacions de TV3, els aficionats espanyolistes van engegar una campanya a Twitter amb l’etiqueta #BastaYaTV3, amb la qual centenars de seguidors demanaven posar fi a aquest “menyspreu” que diuen pateix el seu equip als mitjans públics.

L’èxit dels comentaris amb aquesta etiqueta va ser tal que la protesta va ser, en la tarda d’aquest dimecres, en el tema que més es comentava a Twitter a Barcelona i el segon a tota Espanya.

 

Compartir
Article anteriorEvacuen una empresa per una fuita d’amoníac a Sabadell
Article següentL’autobús que circula per sobre dels cotxes ja és una realitat
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]