Farmàcies catalanes ofereixen la prova ràpida de diagnòstic de VIH

Un total de 128 farmàcies catalanes ofereixen la prova ràpida del VIH amb la finalitat d’avançar en el tractament, millorar el pronòstic i reduir la transmissió, ha informat aquest divendres la Conselleria de Salut en un comunicat.

En el marc de la Setmana Europea de la Prova del VIH, Salut Pública ha explicat que el gener del 2015 es van sumar 36 farmàcies en comarques de Barcelona i a mitjans d’any, vuit més a Tarragona.

Durant 2014, les farmàcies acreditades van realitzar 1.610 proves amb una taxa de casos positius de l’1%, segons xifres de Salut.

Aquesta malaltia afecta 33.600 persones a Catalunya: una quarta part d’aquests infectats desconeixen que tenen el virus i gairebé la meitat són diagnosticats massa tard.

Salut també ha recordat que el 2014 va posar en marxa una prova pilot de detecció del VIH en ambulatoris dirigida a pacients d’entre 18 i 60 anys, VIH negatius o que desconeixen el seu estat de seropositius.

Es tracta d’un estudi fet en 82 ambulatoris del Baix Llobregat, el Vallès Occidental, i el Barcelonès, que també inclou un qüestionari a metges sobre informació sociodemogràfica i de conductes de risc.