El PSC, disposat a negociar els Pressupostos

0
Pedro Sánchez
Pedro Sánchez | Foto: Europa Press

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha declarat que el PSC donarà suport als Pressupostos de la Generalitat si no “hi ha tesis de ruptura, però sí reformistes”

Més debat entorn dels pressupostos. El secretari general del PSOE i candidat a la presidència del Govern, Pedro Sánchez, ha assegurat en una entrevista a Cadena Ser que el PSC negociaria els pressupostos de Catalunya si CDC i ERC abandonen els projectes independentistes.

“El PSOE mai abraçarà tesis independentistes. Abans de parlar dels números, s’ha de parlar del fons de les polítiques i del projecte que comparteixen i que volen construir CDC i ERC”, ha comentat Sánchez. El candidat ha emfatitzat: “Si els pressupostos són per crear les estructures d’un Estat independent, no tindran el nostre suport. Els socialistes no abracem tesis de ruptura, però sí que ho fem amb tesis reformistes. La majoria dels catalans no volen la independència”.

Segons el líder del PSOE, la majoria dels catalans “no volen quedar-se com està, ni abraçar projectes separatistes”, per tant, volen una solució intermèdia. Per Sánchez  és una “reforma constitucional que és el que defensa el PSOE”.

Les paraules de Sánchez arriben en un moment en què la CUP i JxSí no es posen d’acord en relació als pressupostos. Els “anticapitalistes” ha de decidir si finalment retira l’esmena a la totalitat dels Pressupostos o no. Demà ho decidirà en una reunió extraordinària. Si la CUP no retira l’esmena a la totalitat, el Govern podria apropar-se al PSC i les paraules de Sánchez tindrien més sentit.