El PSC diu ‘no’ a Puigdemont i l’anima a emmirallar-se en Urkullu

0
El president del PSC, Àngel Ros, en sala de premsa | Foto: Europa Press

Angel Ros anuncien el seu vot negatiu en la qüestió de confiança i recomana Puigdemont canviar l’actual full de ruta per defensar “més autogovern”

El president del PSC, Àngel Ros, ha insistit aquest dilluns que els socialistes votaran ‘no’ en la qüestió de confiança a la qual a partir de dimecres se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a qui ha animat a reflectir-se en el lehendakari i líder del PNB, Iñigo Urkullu, guanyador de les eleccions basques. “El seu plantejament és ben diferent del dels nacionalistes catalans i guanya”, ha destacat Ros en roda de premsa en al·lusió bàsicament al PDC, hegemònic a Catalunya en les últimes dècades però amb pèrdues de vot en els comicis més recents. Mentre Puigdemont insisteix en el full de ruta independentista, Urkullu guanya les eleccions “defensant més autogovern, prioritzant la feina i la superació de la crisi”, ha interpretat.

 

Miquel Iceta i Núria Parlon

Sobre les primàries que el PSC farà el 15 d’octubre i que situaran un nou primer secretari del partit entre dos candidats -el líder Miquel Iceta i la número dos Núria Parlon-, ha augurat que “segur que hi haurà una situació d’integració” de candidatures quan es configuri la nova executiva després de la votació.

“La tradició del partit és que sempre acaba havent integracions”, com quan a l’últim congrés es van incloure en la direcció a veus crítiques com ell mateix, ha recordat. També ha destacat que el calendari no quedarà alterat per la convocatòria de primàries en el PSOE, i ha recordat que els candidats poden recollir avals fins al dimecres. L’endemà es tancarà el període d’esmenes a la ponència política que es debatrà al congrés del partit del 4 al 6 de novembre, ja amb el primer secretari elegit.