El PSC rebutja la proposta del PP d’una moció de censura a Badalona

0
Xavier García Albiol
Xavier García Albiol

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha rebutjat el suport del PP de Badalona perquè els socialistes presentin una moció de censura a l’Ajuntament com ha dit el líder del partit al municipi, Xavier García Albiol

En roda de premsa aquest dilluns, Iceta ha sentenciat que el PSC “no farà una moció de censura a Badalona de la mà del PP, tot i que no posi condicions“.

L’exalcalde Albiol, que va guanyar les últimes eleccions municipals, ha renunciat a ser candidat i a estar en el govern, i ha ofert els deu regidors populars al líder municipal socialista, Àlex Pastor, perquè formi un govern alternatiu i desbanqui l’alcaldessa Dolors Sabaté (Guanyem Badalona en Comú).

Iceta ha vinculat irònicament aquest oferiment que “els polítics es veuen obligats a sortir cada dia en els mitjans, a vegades encertant més i altres vegades encertant menys”, i ha rebutjat rotundament una aliança PSC-PP.

També ha recordat que “fa uns dies, Albiol va dir que cap regidor del PSC tenia possibilitat de ser alcalde”, i veu contradictori que ara ofereixi el seu suport.

Polèmica pel 12 d’octubre

La polèmica sorgida a l’Ajuntament de Badalona es va desencadenar quan el govern municipal va declarar laborable el 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat, malgrat que un jutge ho va prohibir.

El PSC va dir llavors que els fets eren greus i que calia obrir un període de reflexió amb tots els grups i l’alcaldessa: “Quan acabem aquesta ronda, ja veurem, però no farem una moció de censura amb el PP”, ha destacat Iceta aquest dilluns.

També ha invitat Albiol a reflexionar “sobre si la seva figura a la ciutat és més controvertida del que ho és l’actual equip de govern”.

El PP renuncia a liderar l’alternativa al govern municipal

Garcia Albiol ha fet una crida a PSC i Ciutadans per forjar una nova majoria a la ciutat després de l’incident del 12O.

Malgrat que ha criticat als socialistes de la ciutat per exigir liderar l’alternativa amb només quatre diputats -el PP en té 10-, Xavier Garcia Albiol afirma que, davant el que ell considera excepcionalitat de la situació, no l’importa renunciar perquè “en política no sempre val tot”, en referència als fets del 12O.

Anuncia també Albiol que el PP renuncia a formar part del nou equip de govern i deixa la responsabilitat al cap del PSC a Badalona, Álex Pastor. Els 14 regidors de PP i PSC, sumat al suport de Ciutadans, és suficient per tombar el govern de Dolors Sabater, creat el maig de 2015 en una coalició que va unir a tota l’oposició contra el PP, incloent en aquesta entesa al PSC, fet criticat en els darrers dies per Garcia Albiol i els seus.