El PSOE accepta 27 de les 30 propostes de Compromís

0
Antonio Hernando PSOE Congres DIputats
Antonio Hernándo, portaveu del PSOE al Congrés, en una roda de premsa | Foto: Europa Press

El portaveu del PSOE, Antonio Hernando, ha comparegut en una roda de premsa inesperada per confirmar que donen suport a l’acord de Compromís

El portaveu del PSOE, Antonio Hernando, ha comparegut de manera inesperada davant la premsa per explicar que ja han estudiat la proposta de l’Acord del Prado de Compromís i que diuen sí a 27 de les 30 mesures, i que a les altres tres li inclourien matisos.

Segons el socialista, aquestes propostes són “plenament compatibles” amb l’acord amb Ciutadans. Ha afirmat que ells intentaran tot el possible per no arribar a noves eleccions, però que seguiran mantenint “la vigència de l’acord amb Ciutadans”, cosa que segurament dificultarà l’arribada a un acord final.

El portaveu del PSOE ha demanat a “Podemos i a les seves confluències que votin favorablement per la candidatura de Pedro Sánchez a la presidència del Govern” i ha dit que aquesta proposta es farà arribar a Compromís, que és qui ha enviat l’acord.

El Govern que planteja el PSOE deixa fora a Podemos i a les seves confluències, així com a Compromís i Izquierda Unida però compta amb la incorporació “de persones independents”. Les altres dues accions que demana són: un acord plural en què les organitzacions que signin aquest document es comprometin a recolzar dos pressupostos generals de l’Estat i una moció de confiança en juny de 2018 per a Pedro Sánchez.