La reunió a tres fracassa en el seu intent de formar govern i només ha servit per “dir-se les coses a la cara”

Si després de reunir-se amb el líder de Podemos, Pablo Iglesias, el líder del PSOE Pedro Sánchez va manifestar el seu optimisme dient que “estem més a prop de l’acord que de repetir eleccions”, aquest dijous, després de que tant PSOE com Podemos s’asseguessin amb Ciutadans, sembla que la situació a canviat per complet.

Si per alguna cosa ha servit la reunió és per a que, en paraules del portaveu socialista Antonio Hernando, els dos partits que més dards enverinats s’han llençat des del 20D es diguessin les coses “a la cara”. Però, més enllà d’una conversa sincera, la reunió ha estat la posada en escena de les desavinences clares entre els d’Albert Rivera i els de Pablo Iglesias, que s’han dit mútuament que no pensen facilitar el govern de l’altre.

De les declaracions d’Hernando, posteriors a la reunió on ha afirmat que “l’única via que queda és la d’un govern plural”, es pot extreure la conclusió de que, en aquests moments, i si res canvia, Espanya està avui un pas més a prop de la repetició d’eleccions el proper 26 de juny.