El PSOE demanarà una comissió d’investigació sobre Fdez. Díaz

0
Óscar López, diputat socialista al Senat | Foto: Europa Press

Segons el portaveu socialista al Senat, Óscar López, demanar una comissió d’investigació sobre el ministre d’Interior serà la primera iniciativa de les noves Corts

La primera iniciativa parlamentària del PSOE quan es constitueixin les noves Corts Generals serà demanar una comissió d’investigació sobre “els mitjans, els recursos i la trama del ministre d’Interior per espiar els seus rivals polítics”, segons ha anunciat aquest divendres el portaveu socialista al Senat, Óscar López.

En una entrevista en ‘Los desayunos de TVE’, recollida per Europa Press, López ha titllat de “verdaderament greu” que el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, mantingui en el seu lloc algú “que ha usat mitjans de l’Estat per espiar els seus rivals polítics”.

Fonts parlamentàries han precisat que el grup demanarà que compareguin davant d’aquesta comissió el ministre de l’Interior i alts càrrecs del Ministeri i s’estudiarà la possibilitat de reclamar altres compareixences de membres del Govern central.

Els socialistes esperen tenir el suport de la resta dels grups parlamentaris perquè la comissió comenci a treballar de seguida, amb un període de treball de tres mesos per presentar conclusions.

El seu objectiu és aconseguir la creació d’una comissió que investigui “la vulneració de l’estat de dret per part de diferents instàncies i càrrecs públics del ministeri de l’Interior”. En concret, vol investigar “les gravacions de les converses del ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb l’exdirector de l’Agència Antifrau de Catalunya.

Les fonts subratllen que en aquestes converses “suposadament apareixen casos d’espionatge polític, es preconstruïen proves contra rivals polítics i es relataven intents d’influir en la Fiscalia i altres òrgans judicials”.

Els socialistes reclamaran també que aquesta comissió investigui alguns comandaments de la cúpula del Cos Nacional de Policia, com el comissari José Manuel Villarejo, relacionats amb escoltes i pràctiques il·legals i la resta d’activitats de càrrecs del Ministeri de l’Interior que han pogut atemptar contra l’estat de dret.