El PSOE es manté en el ‘no’ a Rajoy

0
Oscar Lopez psoe
El portaveu del PSOE al Senat, Óscar López | Foto: Europa Press

Des de les files socialistes insiteixen que no canvien la seva posició malgrat les negociacions entre el PP i Ciutadans

El portaveu del PSOE al Senat, Óscar López, ha insistit aquest dimecres que els socialistes no canviaran la seva posició i votaran en contra de la investidura de Mariano Rajoy com a president del Govern espanyol, sigui quin sigui l’acord que el PP pugui arribar amb Ciutadans. Tot i això, vol que la legislatura comenci a caminar “com més aviat”, de manera que ha animat el líder dels populars a buscar suports en la “majoria conservadora” de l’arc parlamentari.

“El Comitè Federal ja va adoptar una posició i això no ha canviat”, ha assegurat el dirigent socialista, que tot i això ha aclarit que el PSOE tampoc vol “torpedinar” els intents de Rajoy per ser investit i no busca una majoria alternativa per conformar Govern a Espanya. “Seria deslleial que el PSOE estigués en un procés de negociació amb altres partits per torpedinar investidura Rajoy”, ha reconegut en declaracions a Cuatro, recollides per Europa Press.

Segons ha sostingut, “és el moment” del líder popular, que ha rebut l’encàrrec del Rei per intentar formar Govern a Espanya, i ha de posar data “com més aviat” a una sessió d’investidura. Per superar-la, l’ha animat a no esperar un canvi en el PSOE i buscar suports entre la “majoria conservadora” del Congrés que, per exemple, ja li va permetre guanyar la votació que va portar Ana Pastor a la Presidència de la Cambra.

 

Rajoy “en estat pur”

En aquest punt, ha ironitzat sobre el termini anunciat pel president del Govern espanyol en funcions per prendre una decisió sobre les exigències que li ha fet Ciutadans i ha dit que la data del 17 d’agost per convocar al seu Comitè Executiu representa “Rajoy en estat pur”. “Diu que és urgent i importantíssim però ara diu que després del pont d’agost ja veurà. Sense cap pressa”, ha criticat respecte al “ritme molt lent” del líder del PP, a qui a més ha exigit que aclareixi de manera explícita si se sotmetrà al debat d’investidura en qualsevol cas.

En aquest context, Óscar López ha reconegut que algunes de les condicions posades per Ciutadans li provoquen “algun somriure”. Per exemple, ha recordat que l’eliminació dels aforaments va ser votada al Congrés fa tan sols uns mesos i el PP va ser l’únic partit que es va oposar. O ha assenyalat que la creació d’una comissió d’investigació sobre el ‘cas Bárcenas’ ja està registrada i podria tirar endavant sense que els vots del PP calguin. “En qualsevol cas, respecte. Ha començat aquest camí a un ritme molt lent, a ritme Rajoy, i ara té l’obligació de posar una data com més aviat i tirar endavant la investidura amb aquesta majoria conservadora que hi ha al Parlament”, ha apuntat.