PSOE, Podemos i Ciutadans busquen l’acord

0
Albert Rivera, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias al primer debat de les eleccions. Foto: Europa Press
Albert Rivera, Pedro Sánchez i Pablo Iglesias al primer debat de les eleccions. Foto: Europa Press

Els equips negociadors de les tres formacions es veuen al Congrés per debatre un possible acord d’investidura

Aquesta tarda, els equips negociadors de PSOE, Podemos i Ciutadans es veuen per primer cop a la vegada des de la not electoral del 20D. Busquen dissenyar un acord de govern que, a priori, es presenta complicat.

La reunió arriba passat d’una setmana després de les converses entre el Secretari General socialista, Pedro Sánchez, i el de Podemos, Pablo Iglesias, que va anunciar després de l’acord de mantenir una conversa a tres que es posaria al capdavant de la comissió negociadora del seu partit. De moment, i si no hi ha cap canvi d’última hora, tan PSOE com Ciutadans seguiran amb els equips amb què començaren.

Tot i que, finalment, tant Podemos com Ciutadans han acceptat asseure’s per parlar d’un possible pacte d’investidura, el cert és que cap de les tres parts té clara la viabilitat d’aquest acord hipotètic.

Pedro Sánchez ja va declarar que és “quasi impossible” posar a la pràctica la seva proposta de la “via 199”, és a dir, sumar els escons de Podemos i Ciutadans alhora. Pablo Iglesias i Albert Rivera també han anunciat públicament les seves diferències i la poca probabilitat que hi ha d’arribar un acord.

L’anunci d’aquesta reunió arriba quan queda menys d’un mes per a què s’acabi el termini per intentar formar govern. Si abans del dos de maig no hi ha cap acord entre les forces polítiques, se celebraran noves eleccions al juny, previsiblement el dia 26.