PSOE i Podemos es culpen mútuament del fracàs a les negociacions

0
Errejon investidura pedro sanchez
Foto: Europa Press

Pedro Sánchez admet que es va equivocar al dir “indecent” a Rajoy, mentre que des de Podemos aspiren al “sorpasso al PP”

Una vegada aquest dimarts es va constatar que els principals partits polítics espanyols no han estat capaços d’arribar a un acord de govern i hi haurà eleccions el proper 26 de juny, la principal tasca per algunes d’aquestes forces sembla que és, a partir d’ara, mira de fer quedar algú altre com el principal responsable d’aquestes noves eleccions.

En aquesta guerra semblen immersos PSOE i Podemos. El líder socialista, Pedro Sánchez,  ha lamentat “el triomf de l’ala dura” de Podemos, a qui culpa del fracàs de les negociacions que no han permès arribar a un acord. En una entrevista aquest dimecres a la Cadena COPE, Sánchez ha intentat fer mal i dividir Podemos en aquestes dues ales: una dura liderada, segons ell, per Pablo Iglesias i Juan Carlos Monedero i una “moderada”, encapçalada per Íñigo Errejón.

Seguint amb la tàctica oficialista des del PSOE de culpar a Podemos del fracàs de les negociacions, Sánchez ha acusat els ‘morats’ d’estar més preocupats “de les cadires” que de les polítiques de govern i de voler fer dependre l’estabilitat de l’Estat en “aquells que volen trencar Espanya”, en referència als grups nacionalistes al Congrés, claus per a que un pacte d’esquerres –o “govern a la valenciana”, com l’anomenaven des de Podemos- hagués obtingut la majoria de vots.

 

“A Sánchez no el deixen” pactar amb Podemos, diu Errejón

Des de Podemos fa temps que reben les crítiques dels socialistes per no facilitar el govern desitjat per Sánchez –el pacte amb Ciutadans-. “Tot es podria haver fet millor”, admet Íñigo Errejón, però ha culpat a Pedro Sánchez de “tancar la porta” per enèsim cop a un pacte. Errejón s’estava referint a la proposta de darrera hora que aquest dimarts va fer Compromís a les forces d’esquerra.

Si Sánchez intentava fer gran las desavinences internes de Podemos, Errejón ha fet el mateix amb les dels socialistes en una entrevista a TVE. Considera el número dos dels ‘morats’ que “a [Pedro] Sánchez no el deixen” pactar amb Podemos des del propi PSOE, referint-se indirectament a la influència que tenen els barons territorials i, en especial, la presidenta andalusa Susana Díaz en les decisions del partit.

 

 

Mirant cap al 26J, Errejón s’ha marcat com a principal repte “convèncer més gent” per construir “un govern al servei de les necessitats de la gent corrent”. En aquest sentit, i responent als analistes que aposten per un sorpasso dels ‘morats’ al PSOE –és a dir, que el superi en escons-, el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha enviat un missatge des del seu compte de Twitter on anima, com a la campanya del 20D, a ser primera força.

Sorpasso? Clar que sí, al PP”, expressa en una piulada acompanya d’un vídeo esperonant els ciutadans a votar als morats. Sánchez, per la seva banda, busca votants també a Podemos afirmant que “Iglesias no els representa”. Queden dos mesos intensos de campanya.