El PSOE segueix pensant en canviar l’Estatut

0
Pedro Sánchez PSOE
Pedro Sánchez amb altres membres del PSOE | Foto: Europa Press

Gregorio Cámara afirma que una reforma constitucional en clau federal permetria un referèndum… per canviar l’Estatut

El portaveu del PSOE a la Comissió Constitucional, Gregorio Cámara, ha afirmat que el seu partit vol governar Espanya per iniciar una reforma de la Constitució en clau federal, en què tindria cabuda un referèndum perquè Catalunya pogués reformar la seva “norma institucional bàsica”, en referència a l’Estatut d’autonomia.

“Portar a la Constitució les aspiracions catalanes, la seva singularitat, el reconeixement dels seus drets històrics, és també un objectiu molt important” d’aquesta reforma constitucional, i ha afegit que el marc normatiu permetrà que la ciutadania es pronunciï per adequar aquest Estatut o Constitució catalana a una nova Constitució federal.

Ha explicat que hi haurà un referèndum de tots els espanyols per aprovar aquesta reforma, i també “un referèndum subsegüent per cadascun dels territoris, i especialment també a Catalunya”. Aquest referèndum territorial posterior servirà “per també reformar la seva norma institucional bàsica, es digui com es digui”, segons ha explicat Gregorio Cámara.

Es tracta que la ciutadania opini a través d’un referèndum en el seu territori, per “adequar aquest estatut o aquesta constitució, com es vulgui anomenar finalment”, la nova Constitució federal.

 

Compartir
Article anteriorLa casa natal de Camarón obre les seves portes
Article següentEl musical ‘Jesucrist Superstar’ torna a Espanya
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]