Puigdemont acusa el Govern espanyol de “posar pals a les rodes” continuament

0
Puigdemont inauguracio biblioteca passeja
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, passejant | Foto: Govern de la Generalitat

El president Puigdemont subratlla que mentre el govern català actua, l’Estat “no para de posar pals a les rodes”

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha retret aquest dissabte al Govern espanyol que “no pari de posar pals a les rodes”, i ha contrastat l’actuació de l’executiu català amb la del Govern en funcions de Mariano Rajoy.

En un parlament a la inauguració de la biblioteca Joaquim Bauxell d’Anglès (Girona), ha sostingut: “Nosaltres som un Govern que actua, en contrast amb un Govern i president en funcions que no para de posar pals a les rodes. Aquesta és la diferència que avui vull subratllar perquè contrasta clamorosament”.

Ho ha dit després que el Tribunal Constitucional (TC) suspengués competències de la Conselleria d’Exteriors, i que el Govern espanyol anunciés que inclourà a les seves al·legacions les declaracions de responsables polítics catalans i la carta del conseller Raül Romeva al president del Parlament Europeu, Martin Schulz, presentant-se com a ministre d’Afers Exteriors.

Puigdemont ha lamentat que l’executiu central “vulgui persistir en l’objectiu de posar pals a les rodes”. Ha afirmat que cada vegada que les posin miraran el que el poeta Joaquim Bauxell recomanava en la seva lectura i seguiran endavant, i ha remarcat el compromís que tenia amb la llengua.