referèndum Puigdemont
La reunió per decidir sobre el referèndum es faro aquesta tarda al Palau de la Generalitat | Diari Català (foto: EP)

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha convocat aquest dilluns a les 17.00 hores a les formacions polítiques partidàries del referèndum “per avançar en la presa de decisions conjuntes” respecte a la seva celebració.

La reunió va ser anunciada diumenge per la consellera de Presidència, Neus Munté, que va explicar que se celebrarà a la Generalitat i abordarà “els últims esdeveniments” relacionats amb la voluntat del Govern de consultar a la ciutadania sobre la independència de Catalunya.

La convocatòria arriba després que Puigdemont portés la petició d’un acord per al referèndum a Madrid en una conferència en un auditori de l’Ajuntament i que el president del Govern, Mariano Rajoy, insistís pocs dies després a la XXXIII Reunió del Cercle d’Economia a Sitges (Barcelona) que no permetrà celebrar-ho, “un cop de porta al 80% de la població de Catalunya”, segons Munté.

La consellera, a més, va considerar “raonable parlar d’una o dues setmanes” com el termini perquè el Govern fixi una pregunta i la data del referèndum, com a resposta a les entitats sobiranistes ANC, Òmnium i AMI, que exigeixen a l’Executiu català que posi data i pregunta a la consulta, per la qual cosa no es preveu que la reunió vagi a fixar el dia de la seva celebració.

ASSISTÈNCIA I ABSÈNCIES

L’anunci de la convocatòria a través d’una emissora de radio ha provocat el rebuig de Catalunya en Comú, que va avançar el mateix diumenge que no assistirà en considerar que ha de convocar-se el Pacte Nacional pel Referèndum.

Malgrat el rebuig dels ‘comuns’, Podem, que comparteix grup parlamentari amb ICV, EUiA i Equo al Parlament, ha confirmat les seves assistència per “escoltar el pla d’Puigdemont”.

Tampoc acudiran els partits contraris al referèndum -Cs, PSC i PP- que directament no han estat convidats al no formar part del Pacte pel Referèndum, que integra també a entitats, sindicats i organitzacions empresarials, encara que la reunió d’aquest dilluns se circumscriu només a les formacions polítiques.