Puigdemont demana a la CUP que demostri lleialtat abans d’exigir res

0

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha exigit a la CUP que demostri lleialtat al procés independentista abans de posar condicions al Govern: “que demostrin que són lleials al poble de Catalunya abans d’exigir res”. Així ho ha expressat a l’escola d’estiu de la JNC a Sant Esteve de Palautordera.

Puigdemont ha explicat que per damunt de la comoditat de buscar majories alternatives per aprovar els pressupostos, Junts pel Sí ha escollit sotmetre’s a una qüestió de confiança per fidelitat amb el full de ruta.

El president ha contestat d’aquesta manera al diputat cupaire, Benet Salellas, que exigia ahir a Puigdemont que fixi una data i un instrument per exercir el dret a l’autodeterminació.

Crítiques al govern espanyol

 El president català també ha criticat que es titlli d’antidemocràtica la decisió del Parlament d’aprovar les conclusions de la comissió del procés constituent i ho ha comparat amb les presumptes conspiracions del ministre de l’interior, Jorge Fernández Díaz.

“Els antidemòcrates són els qui conspiren i ho fan des de dins l’estat espanyol, encara que a alguns d’aquests conspiradors els volen promoure als altars del Vaticà”.