El president de la Generalitat ha convitat el Govern espanyol a negociar la data, les condicions i la pregunta del referèndum que planteja el nacionalisme català.

Carles Puigdemont ha ofert fins i tot que sotmeti a votació també la seva pròpia proposta, “que competeixi amb la de la independència”, sempre que s’hagi pactat també com interpretar i aplicar-ne els resultats.

Puigdemont ha ofert una conferència en els esmorzars informatius d’Europa Press, en què ha insistit que la reivindicació independentista catalana requereix una solució política i no es diluirà per no donar-hi resposta.

“Quan la situació espanyola desperti del seu bloqueig inicial la proposta catalana seguirà encara allà”, ha avisat, utilitzant el famós microconte de l’escriptor Augusto Monterroso.

Puigdemont nega negociacions amb Pedro Sánchez

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat també que no hi havia “res” acordat amb l’exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez per conformar un govern alternatiu perquè no havien negociat res. “No hi ha hagut racons foscos”, ha rematat.

En la seva intervenció en els Esmorzars informatius d’Europa Press, sí ha assenyalat que “algú” ha decidit a partir d’alguna cosa que “no és veritat”, en al·lusió als crítics amb l’anterior direcció del PSOE que acusaven Pedro Sánchez de voler pactar un govern amb Podem i els independentistes catalans.

Tot i això, ha reconegut que van proposar al grup socialista “sortir de la ingovernabilitat”. “No hi ha hagut racons foscos”, ha afegit per a a continuació afirmar que el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, i ell mateix “en converses amb aquest món” van posar de manifest que si en comptes de donar “l’esquena a Catalunya”, algú es posa “de front”, es podria resoldre la governabilitat.

Puigdemont ha recordat que JxSí no està al parlament espanyol però que tant ERC com Convergència sempre han estat “clars” sobre les condicions amb les quals podrien donar suport a un govern alternatiu.