Puigdemont: “Demostrem que som un país culte que fa del llibre i la rosa les seves armes”

0

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha dit en el tradicional discurs de Sant Jordi que “aprofitem aquesta Diada, amb l’alegria col·lectiva que ens caracteritza com a poble, demostrem una vegada més al món qui som, un país culte que fa del llibre i de la rosa les seves armes més poderoses”

Puigdemont ha recordat que el govern de la Generalitat està treballant des de fa temps amb la Cambra del Llibre de Catalunya, que agrupa editors i distribuïdors, perquè la festa de Sant Jordi sigui reconeguda com a patrimoni immaterial de la humanitat per la UNESCO.

Fa dos anys la UNESCO ja va reconèixer a Barcelona com a Ciutat de Literatura, pel seu paper central, tant per ser lloc d’origen de molts escriptors, com per ser escenari de moltes obres literàries. Puigdemont ha dit que “ara volem fer un pas més, i com més institucions s’afegeixin a la nostra proposta, millor, perquè estic segur que ho aconseguirem”.

“Ho aconseguirem gràcies a la gent que cada any omple els carrers massivament, amb llibres i roses, però també, gràcies a aquells que van mantenir la festa durant temps difícils, quan editar un llibre en català era un risc econòmic i personal, quan s’havia d’imprimir clandestinament per salvar-nos els mots. Si ho aconseguim no serà gràcies als hereus polítics d’aquells que van perseguir la cultura catalana durant dècades, sinó als que han mantingut viva la flama de la llengua i la cultura catalanes a través dels llibres”, ha afegit el president.