El Govern diu prou al Tribunal Constitucional

0
Carles Puigdemont Generalitat
Carles Puigdemont, a la Generalitat | Foto: Europa Press

El president de la Generalitat adverteix que tornaran a aprovar tot allò que l’Alt Tribunal suspengui

La Generalitat diu prou i plantarà cara a les continuades decisions del Tribunal Constitucional de suspendre diferents lleis catalanes, algunes d’elles essencials com la de pobresa energètica. Aquest dimarts el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha deixat clar el que alguns consellers havien insinuat en els darrers dies i és que Catalunya respondrà amb fermesa les decisions del TC.

“Deixarem sense efectes pràctics la sentència del TC amb una nova llei d’emergència social que reculli tot allò que ha quedat suspès”, va sentenciar després de la cimera política que es va celebrar aquest dimarts a la Generalitat per tractar precisament la suspensió de la Llei 24/2015.

Aquesta llei, coneguda com d’emergència social, aportava mesures urgents per evitar que famílies en risc de pobresa es quedessin sense subministrament energètic o sense habitatge, especialment als mesos d’hivern. El Tribunal Constitucional  va suspendre la llei a l’entendre que s’envaïen competències de l’Estat.

Durant la roda de premsa posterior a la cimera, Carles Puigdemont ha explicat que la tramitació de la llei es farà en lectura única per agilitzar el procés i donar “solucions ràpides” per evitar una “onada de desnonaments”, una de les advertències que es van fer des del món local. Precisament el cap de l’Executiu va afirmar que hi ha un “ampli consens” per tal que siguin els ajuntament i “altres actors” -com la PAH, l’Observatori DESC i l’Aliança contra la Pobresa Energètica, promotors de la Llei 24/2015- els que tinguin les eines necessàries per portar aquesta mesura a la pràctica.

 

Compartir
Article anteriorPP i Ciutadans demanen “pluralisme” a TV3 i Catalunya Ràdio
Article següentRajoy afirma estar més interessat en reduir l’atur que el dèficit
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]