Puigdemont diu: la gen son imparables
Puigdemont amb el president de l'ACM, Miquel Buch | Diari Català

Ho ha dit en el discurs de clausura de la XVIII Assemblea de l’ACM celebrada a Cornellà on ha lloat la solidesa de la reivindicació a Catalunya del dret a decidir, que ha atribuït a la ciutadania: “Si ha estat tan fort fins avui és, bàsicament, perquè hi ha hagut gent”.

Ho ha dit en el discurs de clausura de la XVIII Assemblea de l’ACM celebrada a Cornellà de Llobregat. Puigdemont també ha alertat que existeixen una “amenaça directa a l’arquitectura democràtica” de la societat actual i ha anomenat als ajuntaments catalans a estar atents davant d’aquest perill.

“Ara, cops d’Estat militars no hi ha, però sí que continuem tenint involucions que amenacen”, ha assegurat al recordar que l’ACM es va fundar fa 35 anys, en 1981, el mateix any que es va produir el cop d’estat del 23F.

Davant d’aquesta situació, el president català ha instat als representants del món local a “no abaixar mai la guàrdia i defensar els valors fundacionals de qualsevol societat democràtica”.

El president català ha celebrat que l’ACM hagi elaborat un document amb el qual plantegen com ha de ser el funcionament i l’estructura del món local català del futur, i ha apel·lat a la tasca de proximitat que realitzen els consistoris com model per a una hipotètica Catalunya independent.

“Volem fundar la república de la proximitat i tenim clar que aquest és el nostre model de país”, ha asseverat des del Museu de les Aigües de Cornellà en un acte en el qual han assistit, a més d’alcaldes de municipis associats a l’ACM, el conseller d’Interior, Jordi Jané; el coordinador organitzatiu del PDC, David Bonvehí, i la coordinadora general del mateix, Marta Pascal.