Puigdemont: “Espanya està desconnectant dels seus compromisos amb Catalunya”

0
Puigdemont TSJC independència
El president Carles Puigdemont | Diari Català (Foto: Jordi Bedmar)

El president ha lamentat que les infraestructures a Catalunya pateixen “desinversió crònica” i que això afecta al dia a dia dels ciutadans

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha acusat aquest dissabte el Govern central d’estar “desconnectant dels seus compromisos i obligacions amb Catalunya”. En el seu missatge institucional de la Diada des de la Generalitat, ha lamentat que les infraestructures estatals a Catalunya pateixen “desinversió crònica” i que això afecta tant l’economia com el dia a dia dels ciutadans.

Així, ha insistit que l’Estat descuida “els serveis que, per llei, està obligat a prestar als ciutadans, al marge de conjuntures polítiques”. “Tot això sense haver resolt tampoc l’asfíxia financera premeditada que fa dècades que suportem”, ha afegit el president català. Així mateix, ha criticat que només s’utilitzi la justícia -ha dit- per intentar resoldre el conflicte entre Catalunya i l’Estat, i ha afegit: “Calla qui hauria de parlar i parla qui hauria de callar”.