Puigdemont impulsa el Corredor Mediterrani

0
Carles Puigdemont Ximo Puig
Carles Puigdemont amb Ximo Puig, a Barcelona | Foto: Europa Press

El President de la Generalitat crea la “Taula Estratègica Catalana del Corredor del Mediterrani” per exigir al Govern espanyol la seva construcció

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, impulsa la “Taula Estratègica Catalana del Corredor Mediterrani”. La taula va estar pactada la setmana passada amb el President de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. L’objectiu és fer un front comú i reclamar al Govern espanyol la construcció de la infraestructura.

Avui, dimecres, es reuniran un centenar de representants de tots els sectors implicats al Palau de Pedralbes. Hi assistiran cambres de comerç catalanes, sindicats, patronals, universitats, administracions locals, diputacions i grups parlamentaris.

La Generalitat ha assegurat que la taula vol “ser un instrument nuclear i de participació per a l’impuls de la infraestructura”. El Corredor del Mediterrani és clau en la promoció econòmica de Catalunya, segons la Generalitat. La reunió es fa sota el lema: “Impulsar un corredor eficient i sostenible, crear valor”.

La creació de la taula és un pacte entre el president de la Generalitat català, Carles Puigdemont, i el de la Generalitat valenciana, Ximo Puig. Les dues taules, una la barcelonina i un altre, la valenciana, estaran presidides per tots dos, respectivament. Aquesta reunió és la que prové de la part catalana. De forma paral·lela, es crearà la part valenciana.