Puigdemont lliura la Medalla d’Or a títol pòstum a Muriel Casals

0
Muriel Casals
Muriel Casals. Foto: Europa Press

El president atorga la Medalla a la despareguda Muriel Casals en reconeixement a la seva trajctòria”al camp docent, cultural i polític”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, atorgarà aquest dijous la Medalla d’Or a títol pòstum a Muriel Casals en reconeixement a la seva trajectòria “al camp docent, cultural i polític i per la seva defensa de la llengua i les llibertats de Catalunya”. A l’acte, que es farà a les 19.00 hores al saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, es vol destacar la tasca política de Casals com a presidenta d’Òmnium Cultural i diputada de JxSí al Parlament.

En el decret de concessió se subratlla el seu paper com a figura essencial per construir ponts entre sensibilitats diverses del catalanisme i clau “per donar un impuls definitiu als reptes nacionals plantejats a Catalunya amb vista a un futur immediat”. També destaca el seu treball en la projecció i l’impuls “de la llengua i la cultura catalana, en una major comunió entre política i societat civil, i a l’hora de trobar punts en comú entre sensibilitats catalanistes per enfortir el procés polític actual”.

La cerimònia començarà amb una glossa de la figura de Casals a càrrec de l’exconseller Andreu Mas-Colell, i la seva filla, Laia Gasch, pronunciarà unes paraules després de recollir la Medalla de mans de Puigdemont, que tancarà l’acte. Durant l’acte, el cantautor Roger Mas interpretarà diverses cançons i s’acabarà amb la interpretació d”Els Segadors’ a càrrec de la coral La Igualtat de Gavà, que dirigeix Joan Casas.

El Consell Executiu va decidir al febrer atorgar a Casals la Medalla d’Or, després que morís el 14 del mateix mes, que és la màxima distinció honorífica que lliura la Generalitat per reconèixer les persones i col·lectius que amb la seva aportació hagin prestat serveis rellevants per a Catalunya a l’àmbit polític, social, econòmic, cultural i científic.