Puigdemont reclama al ministre Montoro que “ens doni la capacitat de recaptar impostos”

0
Carles Puigdemont catalunya
Carles Puigdemont | Foto: Europa Press

El president de la Generalitat es mostra indignat per les paraules del ministre d’Hisenda, que culpa Catalunya de la desviació de dèficit de l’Estat

“Que el senyor Montoro ens doni la capacitat de recaptar tots ells impostos i se li acabaran els problemes”. D’aquesta manera ha contestat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont al ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, que aquest dijous va acusar Catalunya de ser una de las dues Comunitats culpables –l’altre és la Comunitat Valenciana- de la desviació del dèficit de l’Estat espanyol.

El president, que ha realitzat aquest divendres una visita oficial a Badalona, ha criticat des d’aquesta ciutat que precisament Montoro és el responsable d’un forat “el doble de gran” que el que provoquen, al seu entendre, les Comunitats Autònomes.

“Nosaltres sempre fem els deures”, ha assegurat Puigdemont als periodistes, per després acusar el ministre Montoro de “llepar els impostos dels catalans i centrifugar la despesa”. Per al president de la Generalitat, no és Catalunya sinó Espanya qui té “incompliments reiterats” dels pagaments obligats a les Comunitats.

Assegura Puigdemont que, “malgrat les amenaces”, el Govern “no es desviarà” de l’objectiu de dissenyar uns pressuposts que ha qualificat com “socials”. Precisament aquests pressupostos són, actualment, un dels principals maldecaps de l’Executiu català, degut, en part, a que no té assegurat el recolzament de la CUP.