Puigdemont recomana a Espanya considerar l’independentisme com un “actor”

0
Carles Puigdemont Santi Vila
El president Puigdemont amb el conseller Santi Vila, a la presentació del llibre | Foto: Europa Press

El president de la Generalitat apela a “entendre l’altre i tenir disposició intel·lectual i espiritual per entendre’l”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest dissabte que “fins que Espanya no reconegui l’independentisme com un actor, com pot ser l’unionisme, no entendrà res ni formarà part de cap solució”.

Així s’ha expressat durant la presentació del llibre ‘Moment fundacional’ del conseller de Cultura i també membre de CDC, Santi Vila, editat per Grup 62. Puigdemont, que ha acompanyat Vila en l’acte a la Casa de Cultura de Girona, ha advocat per “entendre l’altre i tenir disposició intel·lectual i espiritual per entendre’l” per poder arribar a discussions constructives.

El president ha lloat el nom de l’obra de Vila i ha reivindicat que cal considerar cada dia com un moment fundacional: “No arriba un dia en què ja ets demòcrata, lliure i ja no has de fer res. Ho has de lluitar diàriament”.

Vila ha explicat que, malgrat el títol del llibre, no és una obra sobre el procés de refundació de CDC ja que només li ha dedicat de quatre a sis pàgines, ha dit, davant del que Puigdemont ha replicat que sí té a veure amb el seu partit: “L’objectiu de la nostra família política, a la qual ens sentim pròxims en Santi i jo, és la de servir el país”.

Alhora, ha considerat que Catalunya es troba també en un moment fundacional: “Estem creant una nació que hem heretat i que tenim el deure de passar a les generacions futures”.