El president de la Generalitat i Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, els desitgen “molts èxits” en els propers Jocs Olímpics

Carles Puigdemont, president de la Generalitat, rep al Palau de la Generalitat els esportistes catalans que s’han classificat pels Jocs Olímpics i Paralímpics de Río de Janeiro. El cap del Govern, acompanyat del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, els desitja “molts èxits” en aquest pròxim esdeveniment esportiu.

El cap de l’Executiu els recorda que “sou un referent per a molta gent, de superació, de bona praxi, de feina ben feta que té resultats, que no hi ha res senzill, i que l’èxit s’ha de mantenir sempre, perquè no n’hi ha prou d’arribar-hi, sinó que s’ha de cultivar, s’ha d’anar mantenint i incrementar”.

El president expressa també “l’agraïment als nostres avantpassats que, amb condicions molt més difícils que les nostres, van decidir que l’esport seria una bona eina per formar, per educar, i, per tant, per tenir una societat millor”. I congratula que aquests valors esportius siguin ben presents i que “Catalunya pugui presentar unes dades en compromís d’esport i valors, des de l’esport de base fins a esports més minoritaris, dels quals ens podem sentir orgullosos”, i que signifiquen “l’èxit de l’esforç personal”.

Gerard Figueras, per la seva banda, destaca que el centenar de catalans seleccionats representa el 50 per cent dels esportistes de la delegació estatal, cosa que “no és producte de l’atzar, sinó de l’esforç i talent dels esportistes i un sistema reconegut al voltant del món i una estructura d’Estat que cal preservar”.

“Gràcies per creure en la capacitat transformadora de l’esport i per preservar aquest tresor que projecta el que té de millor nosaltres al món”, afirma el secretari general de l’Esport, que afegeix que els esportistes olímpics representen el pic d’una piràmide que té la seva base en un ampli sistema esportiu, amb 40.000 instal·lacions, 19.000 esportistes professionals, set centres de tecnificació i un d’alt rendiment.

Un centenar d’esportistes, acompanyats d’entrenadors i presidents de federacions, assitien a aquesta recepció, en la qual també participaven el conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva.

Els Jocs Olímpics se celebraran del 5 al 21 d’agost, i els Jocs Paralímpics del 7 al 18 de setembre, tots dos a Río de Janeiro.