Puigdemont rep el suport del president de Flandes

0
Puigdemont Belgica Flandes
Carles Puigdemont, a Bèlgica | Foto: Jordi Bedmar (Govern)

El president de la regió belga veu “complicat d’entendre” que la UE no accepti el dret a l’autodeterminació de Catalunya

El president de Flandes, Geert Bourgeois, ha afirmat aquest dissabte que seria “complicat d’entendre” que la Unió Europea (UE) no acceptés el dret a l’autodeterminació de Catalunya.

Ho ha dit atenció a la premsa després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que s’ha desplaçat a Brussel·les en un viatge institucional de tres dies, on Bourgeois ha instat a les institucions comunitàries a ser “pragmàtiques” per trobar una solució al conflicte entre Catalunya i la resta d’Espanya. Puigdemont ha assegurat que el procés sobiranista té la participació i la implicació de la “gran majoria” de la societat catalana.

“Volem el nostre propi Estat perquè som un nació amb una forta història darrere i l’Estat espanyol no ens ha permès ser el que som”, ha assegurat el president, que ha insistit en que Catalunya necessita les eines que permetin donar una resposta a les necessitats i aspiracions dels catalans. Ha dit que vol que una hipotètica Catalunya independent estigui dins del marc de la UE per “viure millor” i afrontar el futur amb millors garanties.

Puigdemont ha estat acompanyat del conseller d’Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i del representant permanent de la Generalitat davant de la UE, Amadeu Altafaj.