Puigdemont se sotmetrà a una qüestió de confiança

0
Carles Puigdemont catalunya
Carles Puigdemont | Foto: Europa Press

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha compromès en sotmetre’s a una qüestió de confiança a l’inici del nou curs

“Passat el mes d’agost, em sotmetré a una qüestió de confiança”, ha declarat el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, després de la votació del projecte de Pressupostos, que ha estat rebutjat. El cap del Govern català ha decidit comparèixer a la cambra dels representants per fer pública la seva decisió després de les esmenes a la totalitat.

El discurs ha estat especialment dur i en contra de la CUP, als quals els hi ha dit que “confiava en vostès i els he defensat fins al final. Vostès han decebut les esperances de milions de persones”. Ha fet al·lusió al “gran sacrifici” d’Artur Mas i ha dit que no entén com “un grup que guanya les eleccions pot retirar el seu candidat i un grup de 10 diputats no pot retirar una esmena a la totalitat”.

També ha dit que “no estem disposats a qualsevol preu per continuar al govern ni a renunciar al nostre full de ruta“. Una ruta, ha especificat Puigdemont, “la ruta cap al futur i la llibertat de Catalunya”. “Reitero el compromís solemne amb el Parlament i el poble de Catalunya, d’anar cap a la independència”, hi ha afegit.

Carles Puigdemont ha sentenciat que el seu govern ha perdut la majoria necessària per seguir amb el pla amb el qual van començar la nova legislatura i que és per aquesta raó que es presentarà a una moció de confiança, ja que una convocatòria d’eleccions de manera anticipada pot aixecar “tota mena de suspicàcies”.

És per això que celebrarà la qüestió de confiança amb l’inici del nou curs polític, tot i que si no treu suficients suports s’haurà de tornar a avançar eleccions. Seria la tercera vegada en cinc anys que es donaria aquesta situació.