Puigdemont sobre el cas 9N: “Hi haurà resposta”

0
Carles Puigdemont 3
El president Puigdemont, en un esmorzar informatiu | Foto: Europa Press

El president censura que l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau hagin d’anar a judici per la consulta del 9N

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha censurat que el seu antecessor en el càrrec, Artur Mas, l’expresidenta del Govern Joana Ortega i l’exconsellera Irene Rigau hagin d’anar a judici per haver organitzat la consulta del 9 de novembre de 2014 i avisa: “Hi haurà resposta”. En una entrevista a TVE, ha lamentat que el Govern espanyol hagi decidit abordar el procés sobiranista des d’una òptica jurídica i no política, i tot i que no ha precisat l’abast de la resposta, sí ha dit: “No ens limitarem a un comunicat de premsa de condemna, és obvi”.

Puigdemont ha criticat que Mas, Ortega i Rigau vagin a judici no és imputable a la justícia estrictament, sinó a “aquells que van decidir que havia de respondre als jutjats”, ha conclòs en al·lusió a l’actual Executiu en funcions i al seu president, Mariano Rajoy.

 

“Despropòsit colossal” jutjar l’Ajuntament de Badalona

Durant l’entrevista, el president també va opinar sobre el que va succeïr el 12O a l’Ajuntament de Badalona i les conseqüències judicials. Considera Puigdemont que és un “despropòsit colossal” haver denunciat l’Ajuntament de Badalona per haver obert les portes el 12 d’Octubre per manifestar el seu rebuig al Dia de la Hispanitat. “És plenament respectable -haver obert l’Ajuntament-. No ha estat desobediència, ha estat un acte polític. Que es persegueixi un ajuntament per obrir els serveis a la ciutadania frega l’esperpent i el ridícul”.

Puigdemont ha explicat que ell no és partidari ni de trencar papers -com va fer un regidor de Badalona amb una resolució judicial- ni de cremar banderes, però ha defensat que són “gestos simbòlics” que no han de ser perseguits judicialment.