Puigdemont troba un aliat en Salmond

0
Carles Puigdemont Generalitat
Carles Puigdemont, a la Generalitat | Foto: Europa Press

El president català es reuneix amb l’ex primer ministre escocès per parlar del procés sobiranista

Carles Puigdemont va iniciar aquest dimecres el seu segon viatge oficial a l’estranger. Es tracta d’una estada de tres dies a Londres, on una de les primeres coses que va fer va ser reunir-se amb Alex Salmond, qui va ser primer ministre d’Escòcia i un dels principals impulsors del referèndum d’independència que es va celebrar el 2014 i que va comptar amb el beneplàcit del primer ministre britànic, David Cameron.

Durant la trobada, Puigdemont i Salmond van mostrar complicitat i coincidències en molts aspectes. Precisament el president Puigdemont va posar per enèsim com Escòcia com exemple per al procés sobiranista català. Salmond, però, considera que “cada país ha de trobar la seva pròpia via” per assolir els seus objectius. En aquest sentit, l’escocès aposta per a que els catalans trobin “la tàctica per aconseguir el seu objectiu”.

 

Dret a decidir i UE

Un tema en el que van coincidir tots dos polítics és en el paper de la comunitat internacional en l’èxit dels processos independentistes tant de Catalunya com d’Escòcia. Des de l’experiència, Salmond li va recomanar a Carles Puigdemont que “de cara a la comunitat internacional, s’hauria d’emfatitzar el dret a decidir”.

Respecte al repte que suposa entrar a la Unió Europea una vegada assolida la independència, tant Salmond com Puigdemont semblen convençuts que “la UE s’oposi al fet que el nou país en formi part és del tot improbable”. Van recordar tots dos que tant Catalunya com Escòcia ja formen part de la Unió i la idea és seguir integrant-la.

 

Compartir
Article anteriorStephen Curry, primer MVP triat per unanimitat
Article següentEs compleix el 25è aniversari de la primera lliga de Cruyff
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]