Puigdemont veu “bona fòrmula” el tàndem Mas-Munté

0
Carles Puigdemont
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont | Foto: Europa Press

El president avala la proposta d’Artur Mas de presentar-se per lidera la nova CDC i valora positivament que s’acompanyi de Neus Munté

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha considerat aquest dijous una “molt bona fórmula” que el lideratge de la nova CDC recaigui en un tàndem de l’expresident de la Generalitat Artur Mas i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté.

En una entrevista al Punt Avui Televisió recollida per Europa Press i que sortirà publicada aquest divendres a ‘El Punt Avui’, ha qualificat Munté com una persona molt solvent, i a l’expresident Mas com algú amb una gran “autoritat moral” en el partit.

CDC obrirà aquest divendres un congrés fundacional en què deixarà enrere el partit actual per fundar-ne un altre amb noves sigles, i el president català -que no formarà part de la nova direcció- intervindrà diumenge en la clausura.

Puigdemont complirà precisament diumenge sis mesos des que el Parlament el va investir, i ha reivindicat que el Govern treballa amb “fluïdesa i cooperació” malgrat ser un executiu de coalició, format per ERC i CDC.

També ha participat en l’entrevista el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras (ERC), que ha coincidit en què hi ha “un bon clima i les conselleries tenen una actitud col·laborativa” per tirar endavant tot el que incumbeix a la Generalitat.

Puigdemont ha reiterat les seves crítiques a la CUP per haver rebutjat els Pressupostos: “Hi ha molta gent decebuda per aquesta actitud tacticista”, però ha assegurat que la legislatura segueix viva i que el procés sobiranista es pot culminar en els 18 mesos que es va fixar al començament del seu mandat.

Ha considerat que la qüestió de confiança que va convocar en perdre la votació dels Pressupostos és una eina plenament normal en una democràcia i ha assegurat que s’ha d’encarar “sense cap dramatisme”.

“Si en sortim reforçats, surt reforçat el full de ruta. Amb qualsevol dels resultats sortirà guanyant el Parlament i la política catalana”, ha al·legat, tot i que si la perd serà autonòmicament cessat en el càrrec.