Els Pujol mostren al jutge la seva “perplexitat” per l’origen de l’escrit atribuït a Ferrusola

0

Els advocats de Jordi Pujol Ferrusola han mostrat aquest dimarts al jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata la seva “perplexitat” per l’origen del manuscrit atribuït a l’esposa de l’expresident de la Generalitat, Marta Ferrusola, en el qual suposadament usa un llenguatge en clau religiosa per moure fons a Andorra.

En el seu al·legat, al que ha tingut accés Europa Press, els lletrats han reaccionat després de desvetllar-se en aixecar-se el secret sumarial del manuscrit, que resa: ‘Reverend Mosèn. Sóc la mare superiora de la congregació. Desitjaria que traspassessis dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia. Ell ja li dirà on s’han de col·locar’.

Aquest manuscrit, plasmat sobre un document bancari de sol·licitud d’operacions del 1995 de la Banca Reig, va ser aportat a la Fiscalia pel qual era president de la Banca BPA, Higini Cierco, i aquesta al seu torn la va traslladar a l’abril al Jutjat Central d’Instrucció 5 de l’Audiència, que investiga el patrimoni familiar dels Pujol.

Els advocats es refereixen a això: “L’absència d’explicació de com el president de la Banca BPA té en al seu poder i aporta el tal document consistent en una sol·licitud d’operacions de la Banca Reig aliena a Higini Cierco i a BPA i respecte d’un any (1995) en què no es tenia pels nostres manants relació amb aquests”.

La defensa també al·ludeix en el seu escrit al fet que no apareix “aquest esment manuscrit en la documentació vehiculada judicialment a través de l’instrument de la Comissió Rogatoria” amb Andorra.

“És més, el document bancari de sol·licitud d’operacions va ser objecte d’entrega judicial des del Principat -d’Andorra- sense la fotocomposició resultant de l’aportat per la dita Cierco”, afegeixen els lletrats.

Davant aquests fets, els advocats asseguren que “se li escapa l’escenari preambular, tractes preeliminars i finalitat que pot donar llum la compareixença de Higini Cierco Noguer per davant la Fiscalia Especial”.