Putin atribueix a “atacs informatius” la suposada mort de civils

0
Russia a siria

Russia a siriaLes primeres víctimes dels bombardejos a Síria

EP/Redacció. El president rus, Vladímir Putin, ha qualificat aquest dijous d'”atacs informatius” les denúncies que els bombardejos de l’aviació russa a Síria van provocar víctimes civils.

[quote]  “Pel que fa a la informació en els mitjans sobre civils (afectats per bombardejos russos), estàvem preparats per a tals atacs informatius”, ha afirmat, segons Itar-Tass. Segons Putin, “les primeres informacions sobre víctimes civils van aparèixer abans que els avions s’haguessin enlairat”.[/quote]

Rússia va iniciar aquest dimecres bombardejos aeris sobre Síria. Segons Moscou i Damasc, l‘objectiu van ser posicions d’Estat Islàmic, si bé fonts sobre el terreny i fonts nord-americanes, entre d’altres, han posat en dubte aquesta informació i han apuntat que els atacs van tenir com a objectiu els rebels al règim sirià.

Tant la Defensa Civil Síria, un grup de voluntaris que atén les víctimes del conflicte, com el líder de la Coalició Nacional Síria, entre d’altres fonts, van denunciar que un mínim d’una trentena de civils, inclosos nens, havien mort en els bombardejos.