Putin demana permís al Parlament per usar forces militars a l’exterior

0
exercit rus
EP: Exercit Rus
exercit rus
EP: Exercit Rus

Rússia vol fer servir el seu exercit

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha sol·licitat permís al Senat per fer servir forces militars a l’exterior, segons ha informat aquest dimecres el Kremlin en un comunicat.

El president de la Cambra Alta del Parlament rus ha confirmat la petició del mandatari. No se sap en quin país pretén utilitzar el Govern rus les seves forces militars però en els últims mesos diversos mitjans de comunicació han informat d’un augment de la presència militar russa a Síria, on el Kremlin dóna suport al règim que presideix Bashar al-Assad.

L’última vegada que el Parlament rus va concedir autorització a Putin per desplegar tropes a l’exterior, un requeriment fixat per la legislació russa, el Govern rus es va fer amb el control de Crimea, a començaments del 2014.

El Senat rus autoritza Putin a usar forces militars a Síria

El Senat de Rússia ha aprovat per unanimitat concedir autorització al president del país, Vladímir Putin, per utilitzar forces militars a l’exterior, un permís concedit per a la seva aplicació a Síria, segons ha informat l’agència de notícies RIA Novosti.

La resolució de la Cambra Alta ha estat aprovada per unanimitat. L’autorització de l’ús de la força es refereix a Síria i implica la feina de la Força Aèria, no de forces terrestres, segons ha precisat Serguei Ivanov, cap de l’Administració Presidencial russa.

El Govern de Rússia ha estat des del començament de la guerra a Síria el principal valedor del règim que presideix Bashar al-Assad. En les últimes setmanes, diversos mitjans de comunicació han informat d’un augment de la presència militar russa a Síria.

Les Forces Armades russes tenen una base permanent a Tartus, una població situada a la costa de la Mediterrània. Des del començament de la crisi a Síria, el Kremlin ha defensat la seva decisió de seguir proporcionant armament al Govern sirià en compliment dels contractes de defensa acordats.